Έγκριση χρηματοδότησης στο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας για συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+

Share Button

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ενέκρινε χρηματοδότηση προς το Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας για τη συμμετοχή του στο σχέδιο Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1, Τομέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Erasmus+ 2017.

Η μέγιστη κοινοτική επιχορήγηση έχει ύψος 58.676,00 Ευρώ, και αφορά το αίτημα του ΙΕΚ για ενίσχυση των δεξιοτήτων σπουδαστών της Μαγειρικής Τέχνης, Αρτοποιίας ‐ Ζαχαροπλαστικής, Γαλακτοκομίας ‐ Τυροκομίας και Βοηθών Φαρμακείου.

H παραπάνω δράση, έχει στόχο να αναδείξει ευκαιρίες και δυνατότητες βελτίωσης των γνώσεων και δεξιοτήτων, των ατόμων που εργάζονται ή μαθητεύουν στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Το σχέδιο μαθησιακής κινητικότητας ΚΑ1, προωθεί δραστηριότητες διακρατικής κινητικότητας, με σκοπό την τεχνική εκπαίδευση, κατάρτιση, μαθητεία, και πρακτική άσκηση, σε φορείς υποδοχής που εδρεύουν σε χώρες της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μετέχουν στο πρόγραμμα.

Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η συνέργεια και διασύνδεση των δομών της τυπικής, άτυπης εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης, της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, και προωθείται η αναγνώριση και πιστοποίηση των δεξιοτήτων που αποκτώνται στις περιόδους κατάρτισης στο εξωτερικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *