Αλέκος Πάσχος: “Δεν παρασυρόμαστε από τις αλυτρωτικές προκλήσεις των αυτοαποκαλούμενων Τσάμηδων”

Share Button

“Η κλιμάκωση των αλυτρωτικών προκλήσεων των αυτοαποκαλούμενων Τσάμηδων είναι ένα έργο που έχουμε ξαναδεί πολλές φορές στο παρελθόν. Δεν μας αφήνει αδιάφορους ωστόσο δεν μας παρασύρει σε ανύπαρκτες ατζέντες”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του, ο Υποψήφιος Βουλευτής Θεσπρωτίας του Κινήματος Αλλαγής Αλέκος Πάσχος, με αφορμή την σειρά εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει ο αυτοαποκαλούμενος πατριωτικός σύνδεσμος Τσαμουριάς, για την υποτιθέμενη γενοκτονία.

Ο Αλέκος Πάσχος τόνισε πως η στενή παρακολούθηση των σχετικών δράσεων είναι επιβεβλημένη ιδικά σήμερα με δεδομένη την κυβερνητική κρίση της γείτονος χώρας αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “σε περιόδους κρίσης υπάρχει προσπάθεια οικειοποίησης παρόμοιων αλυτρωτικών δράσεων για πολιτική εκμετάλλευση, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο σημερινός πρωθυπουργός Ράμα, χρησιμοποίησε το κόμμα των τσάμηδων διατηρηθεί στην Κυβέρνηση”.

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Θεσπρωτίας του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως η ιστορική μνήμη των πεπραγμένων των τσάμηδων στην Θεσπρωτία δεν μπορεί να σβηστεί, τονίζοντας πως ακόμα και σήμερα είναι νωπές οι μνήμες για τα εγκλήματα τους.

“Δεν ξεχνάμε τα 100δες θύματα των Τσάμηδων και των συνεργατών τους Ναζί στην Θεσπρωτία, δεν ξεχνάμε την μαζική εκτέλεση των 49 της Παραμυθιάς, δεν ξεχνάμε τους βιασμούς, τις απαγωγές και τις καταστροφές των περιουσιών των Θεσπρωτών. Η ιστορία έχει γραφτεί και δεν μπορεί να λησμονηθεί ούτε να αμφισβητηθεί” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υποψήφιος Βουλευτής Θεσπρωτίας του Κινήματος Αλλαγής Αλέκος Πάσχος.

Τέλος, αναφερόμενος στις συνομιλίες του πρόσφατου παρελθόντος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση του Ράμα, τόνισε πως δεν θα πρέπει να υπάρχουν κρυφές ατζέντες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε το Μακεδονικό, η κυβέρνηση πάγωσε εντέχνως την συμφωνία με την Αλβανία που προέβλεπαν τα ίδια τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης, βλέποντας τον αντίκτυπο που είχαν στην κοινωνία της χώρας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *