Αναβίωσε και φέτος η περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου με άλογα στη Νέα Σελεύκεια (+ΦΩΤΟ, +ΒΙΝΤΕΟ)

Share Button

Την παραμονή της εορτής του Αγίου Γεωργίου αναβίωσε για μια ακόμη χρονιά το παμπάλαιο έθιμο της περιφοράς της Ιερής Εικόνας του Αγίου Γεωργίου με τα άλογα στη Νέα Σελεύκεια.

Η πομπή ξεκίνησε από την εκκλησία του χωριού όπου τελέστηκε εσπερινός και ύστερα έφιπποι, γυναίκες και άνδρες πήραν την εικόνα από τον Ιερέα και την περιέφεραν στο χωριό.

Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πλήθος κόσμου παρακολούθησε και συμμετείχε στην περιφορά της εικόνας.

Ο καθένας έφερε το τάμα του, άναψε το κερί και τη λαμπάδα του, ευχαρίστησε τον Άγιο Γεώργιο για την φώτιση και την ελπίδα που του έδωσε.

Ο καβαλάρης Άγιος Γεώργιος ο τροπαιοφόρος, ο δρακοκτόνος κατά την παράδοση, ήταν και εκείνος Άγιος όλων των ανθρώπων, αλλά ιδιαίτερα των τσοπάνηδων, των ξωμάχων, των γεωργών. Για τους τσοπάνηδες η γιορτή του Αϊ Γιώργη είναι σημαδιακή, θα κάνουν σημαντικές συμφωνίες, θ’ ανέβουν στα βουνά να βοσκήσουν τα κοπάδια τους.

Το παρών έδωσαν οι βουλευτές του Νομού Θεσπρωτίας κ.κ.Κάτσης και Γιόγιακας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δονάτος Μαρτίνης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηγουμενίτσας Παναγιώτα Σούρλα, Σωτήρης Μήτσης και Κώστας Τσουμάνης, ο πρόεδρος του ΟΛΗΓ Ανδρέας Νταής, ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Παύλος Παπαρούνας, ο επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Ηγουμενίτσας Γιώργος Ντάνης κ.ά.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *