Ανδρέας Σπυρόπουλος: “Το μόνο μας άγχος είναι η προοπτική της παράταξης”

Share Button

«Δεν αποτελέσαμε και δεν αποτελούμε “Δούρειους Ίππους”. Να απολογηθούν γι’ αυτά άλλοι που τα έκαναν κατά το παρελθόν» υπογράμμισε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος μιλώντας στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη και τον Νίκο Σβέρκο στον Ραδιοφωνικό Σταθμό “Στο Κόκκινο”.

“Κάναμε μια ενωτική πρόταση επιχειρώντας να συνθέσουμε την εισήγηση της Φώφης Γεννηματά, δεν στήνουμε σκηνικό σύγκρουσης. Το μόνο μας άγχος είναι η προοπτική της παράταξης και να έχει όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα στις επόμενες εκλογές. Η απόφαση του συνεδρίου του 2015 ζητούσε ένα ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης. Αν αυτό δε μπορεί να επιτευχθεί αυτή τη στιγμή να κάνουμε ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο όχι με 3.000 διορισμένους συνέδρους αλλά με όλη την κοινωνία συμμέτοχη. Να καλέσουμε όλες τις δυνάμεις που μέχρι στιγμής δεν έχουν ανταποκριθεί να λάβουν μέρος, το Ποτάμι, άλλες κινήσεις, αλλά κυρίως τους προοδευτικούς πολίτες. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλήξουμε στο ενοποιητικό συνέδριο ανασυγκρότησης της Κεντροαριστερά” ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

«Δε βάζουμε θέμα ηγεσίας»

Το σημαντικότερο είναι οι πολιτικές και οι πλατφόρμες και ποιοι θα συμμετέχουν. Να γίνουν όλοι συμμέτοχοι και οι πόρτες να είναι ανοιχτές και για τα πρόσωπα και τα κόμματα που δε συμμετέχουν. Η αγωνία μας είναι να γίνει ξανά η παράταξη ισχυρή και να αποκτήσει προοπτική. Εκπροσωπούμε μια νέα γενιά του Κινήματος.

Δε μπορούμε στα όργανα σε ένα δημοκρατικό κόμμα να εκφράζουμε μια διαφορετική άποψη που είναι συνθετική για να ενώσει όλες τις πλευρές; Το κλίμα που διαμορφώνεται το τελευταίο 24ωρο δε βοηθά στην προοπτική του χώρου, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *