Γιάννης Καραγιάννης: “Το ζωντάνεμα των έρημων χωριών είναι υπόθεση συλλογικής δράσης”

Share Button

Στην παρουσίαση του βιβλίου “Λαμπανίτσα (Ελαταριά), με τα μάτια του Κωτσαντώνη”, που πραγματοποιήθηκε στον Παραπόταμο, βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Σουλίου κ. Γιάννης Καραγιάνης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο Ελαταριάς και το βιβλίο παρουσιάζει αρχειακό υλικό του αείμνηστου Κώστα Πανταζή, ιστορίες, μαρτυρίες, στοιχεία για την λαογραφία και την ιστορία του ιστορικού χωριού της Παραμυθιάς.

“Το ζωντάνεμα των έρημων χωριών είναι υπόθεση συλλογικής δράσης” ανέφερε σε δηλώσεις του ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Σουλίου, ο οποίος ευχαρίστησε τον πολιτιστικό σύλλογο Ελαταριάς για την σημαντική προσπάθεια που καταβάλει και η οποία μάλιστα φέρνει αποτελέσματα, για την αναγέννηση της Λαμπανίτσας.

“Μια ερημωμένη περιοχή δεν θα πρέπει να αρκείται στην αναπόληση των πάλαι ποτέ ημερών δόξας. Θα πρέπει να οραματίζεται το μέλλον και να πράττει συλλογικά για την υλοποίηση των σχεδίων. Τοπική αυτοδιοίκηση, κεντρική εξουσία, σύλλογοι και φορείς, να συντάξουμε από κοινού και να υλοποιήσουμε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο για την όλον τον ορεινό μας όγκο, ώστε να αναστρέψουμε την διαφαινόμενη ερημοποίηση των όσων χωριών έχουν ακόμα και σήμερα πνοή”, τόνισε ο κ. Καραγιάννης.

“Σαν Δημοτική Αρχή, θα σταθούμε αρωγοί στην σημαντικότατη δράση του συλλόγου Ελαταριάς, τόσο στην ολοκλήρωση των παρεμβάσεων του παλαιού δημοτικού σχολείου ώστε η εξαιρετική περιοχή να αποκτήσει το πρώτο ορεινό καταφύγιο για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού και όχι μόνο, άλλα και σε όλες τις δράσεις, είτε έχουν να κάνουν με το δίκτυο μονοπατιών είτε με την διατήρηση της ιστορικής μνήμης” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *