Δε θα παραταθεί η διάρκεια άλλων δράσεων κοινωφελούς εργασίας-Απάντηση σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα

Share Button

Δε θα υπάρξει παράταση δράσης κοινωφελούς εργασίας πέρα από αυτές που έχουν ήδη παραταθεί, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε στονΒασίλη Γιόγιακα ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κώστας Μπάρκας κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Αναφερόμενος στην επέκταση της διάρκειας απασχόλησης των ωφελουμένων στη δράση κοινωφελούς χαρακτήρα για την πυροπροστασία ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας ρώτησε αν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να αναλάβει ανάλογη πρωτοβουλία για την επέκταση της διάρκειας της δράσης κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και περιφέρειες (Προκήρυξη ΟΑΕΔ με αριθμό 8/2018) πέρα από το προβλεπόμενο στην προκήρυξη διάστημα των 45 ημερών. Σημείωσε μάλιστα ότι η επέκταση μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το αδιάθετο τμήμα του προϋπολογισμού της δράσης αφού δεν καλύφθηκε το σύνολο των θέσεων που είχαν προκηρυχθεί.

Ο κ. Μπάρκας σημείωσε ότι οι παρατάσεις που δόθηκαν ήταν κατ’ εξαίρεση και αφορούσαν μόνο τις δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και την αντιπυρική προστασία και τόνισε ότι το Υπουργείο δεν προσανατολίζεται σε κάποια άλλη ρύθμιση για την παράταση δράσεων κοινωφελούς εργασίας. Πρόσθεσε ότι από συζήτηση που είχε με την ΚΕΔΕ δεν προκύπτει οι απασχολούμενοι σε αυτές «δεν καλύπτουν ουσιαστικές ανάγκες» ενώ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να υπάρξει χρηματοδότηση για ένα δεύτερο κύκλο δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα, κατόπιν καταγραφής των αναγκών των δήμων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΕΔΩ

1 response on Δε θα παραταθεί η διάρκεια άλλων δράσεων κοινωφελούς εργασίας-Απάντηση σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βασίλη Γιόγιακα

  1. Μπαρκα έρχονται εκλογες . Να το θυμηθεις πολυ καλα πριν πεις οχι σε 30.333 οικογένειες. Μας κοροϊδεύει κιόλας οτι δεν το λεει ο νομος , που βγαλανε οι ιδιοι πριν ένα μηνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *