Δράσεις του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας: Από χορωδία μέχρι βυζαντινή μουσική και αγιογραφία

Share Button

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ

Αν είναι ανάγκη εμείς οι μεγάλοι να επανεξετάσουμε τη ζωή μας και να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας, πολύ περισσότερη προσοχή οφείλουμε να επιδείξουμε προς τα παιδιά και τους νέους μας. Έχοντας επιλέξει να εμπιστευθείτε τα παιδιά σας στο Κατηχητικό, επενδύετε στην πνευματική θωράκιση του παιδιού σας, και ασφαλίζετε τον πλέον πολύτιμο θησαυρό που έχετε στα χέρια σας.

Την Κυριακή  14 Οκτωβρίου και ώρα 11π.μ. στις αίθουσες του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας αρχίζουν τα μαθήματα του κατηχητικού σχολείου. Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν αφορούν παιδιά ηλικίας από 5 έως 18 ετών.

Κατηχητές: π. Ελευθέριος Κωνσταντής Πρωτοπρεσβύτερος-Θεολόγος,

κ. Ξανθή Πρόιου Θεολόγος    κ. Μαρία Τσίνα Θεολόγος.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

Η Εκκλησιαστική χορωδία αποτελεί μέσο έκφρασης της ορθόδοξης πίστης. Η εκμάθηση χριστιανικών τραγουδιών πλουτίζει και καλλιεργεί τα ευγενή συναισθήματα των παιδιών καθώς μορφώνει αξίες και ιδανικά στις ψυχές τους. Μέσα από την μουσική τα παιδιά βιώνουν την αγάπη Του Χριστού μας. Τα μαθήματα θα γίνονται στον Ιερό Ναό με πρόγραμμα που θα καθοριστεί  την Κυριακή 14 Οκτωβρίου μετά το τέλος του μαθήματος του Κατηχητικού (12.00μ.).

Διδάσκουσα: κ. Μαγδαληνή Κωτσέα Μουσικός

 

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής είναι μια σπουδαία ενασχόληση που απαιτεί όμως προσήλωση, μελέτη και συνεχές ενδιαφέρον. Τα μαθήματα θα γίνονται στον Ιερό Ναό κάθε Πέμπτη 7-9 μ.μ. από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου.

Διδάσκουν:α) κ. Αναστάσιος Δηλαβέρης Πρωτοψάλτης β) κ. Δημήτριος Τσάνης Λαμπαδάριος Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας.

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ

Η τέχνη που αναδεικνύει την πνευματική και όχι την υλική υπόσταση του προσώπου. Τέχνη που άντεξε και πλουτίστηκε στους αιώνες συνεχίζοντας μια παράδοση που ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα  περνά στην Αίγυπτο- Σινά και φτάνει ως τις μέρες μας  με τον Φ. Κόντογλου κ.α. Τα μαθήματα θα γίνονται στον Ιερό Ναό κάθε Δευτέρα  6-9 μ.μ. από την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου. (Θα διδαχθεί φορητή εικόνα ¾ προσώπου)

Διδάσκων: κ. Εμμανουήλ Μαραγκάκης Αγιογράφος- Αρχαιολόγος

ΕΣΠΕΡΙΝΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

Κάθε Δευτέρα και ώρα 5.00 μ.μ. θα γίνονται στον Ιερό Ναό ομιλίες  α) Ερμηνείας του Ευαγγελίου β) Εορτών γ) Επίκαιρων Θεμάτων. Ομιλητές θα είναι :,ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Γηρομερίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Ντελής ,ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Μπράγιας , ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος Ηλίας Μάκος, ο εφημέριος του Ιερού Ναού, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Κωνσταντής.

Αρχή των ομιλιών την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και ώρα 5μ.μ.

Για πληροφορίες εγγραφές π. Ελευθέριος Κωνσταντής τηλ. 6973806644

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *