Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου “Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα”

Share Button

Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος: Εγκρίναμε σήμερα 5 Οκτωβρίου 2018 ως Επιτροπή Παρακολούθησης του Διασυνοριακού Προγράμματος Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020 την ένταξη για την ολοκλήρωση των σχεδίων του Έργου «Κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού: Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένης της παρακαμπτήριας οδού Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 4.900.000,00€, στον Άξονα 1 του Προγράμματος και στον Ειδικό Στόχο 1.1.
Το τμήμα “Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι – ελληνοαλβανικά σύνορα”, μήκους 20,5 χλμ., αποτελείται από 3 λωρίδες κυκλοφορίας και περιλαμβάνει 6 γέφυρες, 1 ενιαία σήραγγα και 7 υπόγειες διαβάσεις.
Στο εν λόγω έργο συμπεριλαμβάνεται και η περιμετρική οδός της Ηγουμενίτσας, μήκους 5 χλμ, η οποία αποτελείται από 2 σήραγγες C&C, 3 δίδυμες σήραγγες και 4 κόμβους. Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την πόλη της Ηγουμενίτσας, το οποίο θα συμβάλει καθοριστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.
Το συγκεκριμένο έργο εκτός του ότι θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της σύνδεσης του λιμένα της Ηγουμενίτσας με την Αλβανία και με τους Πανευρωπαϊκούς Διαδρόμους, αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Θεσπρωτίας το οποίο θα υποστηρίξει τον όγκο της κυκλοφορίας στη διασυνοριακή περιοχή, η οποία αυξάνεται σταθερά λόγω της έντονης επιχειρηματικής δραστηριότητας και της αυξημένης εισροής τουριστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *