Εντάξεις έργων του Δήμου Φιλιατών στο Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι”

Share Button

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Α. Χαρίτση, που υπεγράφη στις 30 Οκτωβρίου 2018 με Αριθμό Πρωτοκόλλου 60163, ο Δήμος Φιλιατών εντάσσεται στο πρόγραμμα « ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι » με τρία συγκεκριμένα έργα που αφορούν  την « Βελτίωση Αγροτικής οδοποιίας  Δήμου Φιλιατών». Τα έργα αυτά  συνολικού προϋπολογισμού 1.470.000 ευρώ προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως το 2020. Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν:

Υποέργο 1/ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΜΠΟΥ ΑΕΤΟΥ – ΠΑΛΙΟΚΚΛΗΣΙΟΥ:   ΚΟΣΤΟΥΣ   550.000   χ. ευρώ

Υποέργο 2/ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ Α. ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΚ ΣΜΕΡΤΟΥ ΠΡΟΣ ΚΑΜΠΟΥ ΣΚΕΦΑΡΗΣ :   ΚΟΣΤΟΥΣ   248.000   χ. ευρώ

Υποέργο 3/ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΒΡΥΣΕΛΛΑΣ                            :   ΚΟΣΤΟΥΣ   672.000   χ. ευρώ

 ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΠΟΣΩΝ                                                                                                          :                     1.470.000  χ. ευρώ                                                             

                                                                                             

Επιπλέον ο Δήμος επιχορηγήθηκε από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ με τα παρακάτω ποσά:

  • 200,000 ευρώ για την αγορά μηχανημάτων έργου: 1> Καταστροφέα ( κλαδοχορτοκοπτικό ), και 2> Σκαπτικό μηχάνημα τύπου JCB
  • 280,000 ευρώ για την κατασκευή τεσσάρων σύγχρονων Παιδικών Χαρών ( δύο στην πόλη των Φιλιατών, μια στην ΤΚ Ασπροκκλησίου και μια στην ΤΚ Σαγιάδας ).

Οι εν λόγω εγκριθέντες πιστώσεις αποτελούν προεκλογικές δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής η οποία πιστή στο πρόγραμμά της  όχι μόνο το τηρεί απαρέγκλιτα αλλά και το διευρύνει  με νέες δράσεις και έργα η υλοποίηση των οποίων  επεκτείνεται και για την επόμενη τετραετία. Με την έγκριση των συγκεκριμένων έργων καθώς και άλλων που αναμένεται να εγκριθούν και να ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα, η επόμενη Δημοτική Αρχή, που θα προκύψει από τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 θα έχει πλούσιο και μεγάλο έργο να υλοποιήσει. Οι προτάσεις προς τους αρμόδιους φορείς εμπεριέχουν όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, τις απαραίτητες μελέτες και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την δημοπράτηση των έργων. Η δημοτική Αρχή τηρώντας πιστά τις δεσμεύσεις της προχωρά μπροστά ανοίγοντας νέους δρόμους για το μέλλον του τόπου υποστηρίζοντας σταθερά τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα και καλυτερεύοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *