Εξαιρετική η διαιτησία του Γιώργου Κομίνη στον τελικό Κυπέλλου-Μεγάλη γκέλα από τον Καλφόγλου-«Καταστράφηκα, θα δηλώσω παραίτηση»

Share Button

Πιστός στο ραντεβού με την ιστορία του στάθηκε ο Γιώργος Κομίνης. Ο Θεσπρωτός διεθνής ρέφερι στάθηκε στο ύψος του και είχε εξαιρετική παρουσία στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου.

Ο Κομίνης απέφυγε τα μεγάλα λάθη, κράτησε το παιχνίδι και πιστοποίησε ότι είναι ίσως ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας διαιτητής.

Ωστόσο αρκετές αποφάσεις του σηκώνουν συζήτηση, ειδικά στον πειθαρχικό έλεγχο και τον καταμερισμό των καρτών, όπως οι φάσεις για μία αγκωνιά του Μάτος (6’), ένα τράβηγμα του Τσιγκρίνσκι στον Τζάλμα (29’) κι ένα χέρι του Κάνιας (34’), οι οποίοι γλίτωσαν τις κάρτες.

Το μεγάλο λάθος ήρθε από το δεύτερο βοηθό Καλφόγλου. Ενώ μέχρι το 82ο λεπτό, όλες οι φάσεις για οφσάιντ (ακόμα και οι πολύ οριακές) είναι σωστές, εντούτοις στη φάση του 2-1 ο βοηθός πέφτει στη μεγάλη γκέλα.

Δεν βλέπει το οφσάιντ του Πέδρο Ενρίκε που κάνει αντίθετη κίνηση και τραβιέται προς τα πίσω (ο Βραζιλιάνος είναι φανερά εκτεθειμένος τουλάχιστον ένα μέτρο), δεν σηκώνει το σημαιάκι ως όφειλε, με αποτέλεσμα να έρθει το νικητήριο γκολ για τον ΠΑΟΚ.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, ο βοηθός διαιτητής από τον Σύνδεσμο Θεσπρωτίας πήρε την ευθύνη για την λανθασμένη κατακύρωση του τέρματος του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ που έκρινε τον τελικό του Κυπέλλου και τους έλεγε «καταστράφηκα, έκανα λάθος, θα δηλώσω παραίτηση, έκανα λάθος. Τι άλλο να κάνω; Συγγνώμη».

Μάλιστα, ανέφερε στον αρχηγό της ΑΕΚ Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος τον πλησίαζε για να διαμαρτυρηθεί μετά τη λήξη της αναμέτρησης, «Πέτρο έχεις δίκιο, αλλά δεν μπορώ να πάρω πίσω την απόφασή μου…»

ΠΗΓΗ:  www.sdna.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *