Επίτιμος δημότης Σουλίου ανακηρύχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Share Button

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, για την προάσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, έστειλε από το Σούλι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αντιφώνηση του στην τελετή ανακηρύξεώς του, ως επιτίμου δημότη του Δήμου Σουλίου.
Ο κ. Παυλόπουλος ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών, είπε χαρακτηριστικά: «Αφήνω, ως Επίτιμος Δημότης του Δήμου σας, τις αδούλωτες βουνοκορφές του Σουλίου, κλείνοντας στην ψυχή μου, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένα κορυφαίο δίδαγμα: Το Έθνος μας, το Έθνος των Ελλήνων ή θα υπερασπισθεί, δίχως ίχνος συμβιβασμού, την Ελευθερία ή δεν πρόκειται ν’ αρθεί στο επιβαλλόμενο ύψος των περιστάσεων, τόσον ως κληρονόμος της αρχαίας παρακαταθήκης του όσο και ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας και ισότιμος Εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να είσθε βέβαιος ότι το δίδαγμα αυτό θα είναι δείκτης πορείας κατά την επιτέλεση της αποστολής μου».

Ο κ. Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στην δήμαρχο Σουλίου είπε: «Να είστε βέβαιος ότι θα πράξω, με όλες μου τις δυνάμεις, ό,τι μου αναλογεί προκειμένου ν’ ανταποκριθώ στις απαιτήσεις που εγείρει η μεγάλη τιμή, την οποία σήμερα μου επιδαψιλεύσατε».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *