Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Συνάντηση με Εκπαιδευτικές μονάδες για το έργο “POWER”

Share Button

Συνάντηση εργασίας με προσκεκλημένες εκπαιδευτικές μονάδες πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας. Οι προσκεκλημένες μονάδες ήταν οι ακόλουθες: ΤΕΙ Ηπείρου Παράρτημα Ηγουμενίτσας, Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, 1ο & 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας, ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας – Παραμυθιάς – Φιλιατών και την Δ/νση Βθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.

Η συνάντηση αφορούσε ενημέρωση και καθορισμό ενεργειών για την υλοποίηση της δράσης Gamming Session (Δράσεις Παιγνίων) του έργου POWER (πρόγραμμα ADRION) στο οποίο συμμετέχουν ως Εταίροι το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) με Associate Partner (συνεργαζόμενους φορείς), τον Δήμο Ηγουμενίτσας και τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας ΑΕ (ΟΛΗΓ ΑΕ) αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, οι «Δράσεις Παιγνίων» (Gamming Session), στοχεύουν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος και του κόσμου των επιχειρήσεων. Την υποστήριξη των νέων ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της αγοράς εργασίας και το σχεδιασμό από μέρους τους, οργάνωσης και εικονικής υλοποίησης μίας δικής τους ιδέας, και της επίδειξης του ρόλου ενός επιχειρηματία. Οι Ομάδες Εργασίας που θα συγκροτηθούν στις εκπαιδευτικές μονάδες, υποβοηθούμενες από επιχειρηματίες, συμβούλους και μέντορες, θα στοχεύσουν στην ανάπτυξη ιδεών για την ικανοποίηση των αναγκών σχετικά με την Ενέργεια στους χώρους του κάθε λιμανιού.

Στην συνάντηση συμμετείχαν σπουδαστές και μαθητές συνοδευόμενοι από τους επιβλέποντες Καθηγητές τους κ.κ, Πολυξένη Γιώτη & Γεώργιο Γιώτη εκ του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, Μαρία Μακρυγεωργάκη εκ του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας και Ελένη Δημητρίου εκ του 1ου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας. Τον Δήμο Ηγουμενίτσας εκπροσώπησε ο Υπεύθυνος Γραφείου Προγραμματισμού κος Παντελής Καραπιπέρης και τον ΟΛΗΓ ΑΕ τα στελέχη του κ.κ. Ελευθερία Ντάφλου και Ιππολύτη Γατσέλου.

Χαιρετισμό στους συμμετέχοντες αλλά κι ευχαριστίες σε όλους για την ανταπόκρισή τους απεύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αλέξανδρος Πάσχος, ευχόμενος καλή επιτυχία στην υλοποίηση της δράσης προς όφελος όλων των εμπλεκομένων.  Εκ της Διοικήσεως παρέστησαν τα μέλη της Δ.Ε. κ.κ. Βασιλική Τσώτου και Γεώργιος Βέρμπης.

Εισηγητές στις διάφορες θεματικές ενότητες της εκδήλωσης ήταν οι : Πέτρος Ζουμπούλης – Δ/κος Προϊστάμενος Επιμελητηρίου, Ελευθερία Ντάφλου – Σύμβουλος Ανάπτυξης ΟΛΗΓ ΑΕ, Βασίλειος Παππάς – Εξωτερικός Συνεργάτης ΕΒΕΘ, Δρ. Σπύρος Βουτετάκης – Διευθυντής Ινστιτούτου Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ) / ΕΚΕΤΑ & Δρ. Φώτης Στεργιόπουλος – Επιστημονικός Συνεργάτης ΙΔΕΠ/ ΕΚΕΤΑ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *