Ερώτηση Β.Γιόγιακα για την αποχή εξεταστών οδήγησης

Share Button

Την άμεση αποκατάσταση της τακτικής διεξαγωγής των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών που δεν πραγματοποιούνται λόγω αποχής των εξεταστών ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτηση που απευθύνει προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας επισημαίνει ότι η μη διεξαγωγή των εξετάσεων πλήττει τους επαγγελματίες εκπαιδευτές αλλά και όσους για επαγγελματικούς λόγους θέλουν να αναβαθμίσουν την άδειά τους. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Επιπτώσεις της αποχής εξεταστών οδήγησης σε εκπαιδευτές και υποψήφιους οδηγούς»

Τους τελευταίους μήνες οι υπάλληλοι των Περιφερειών της χώρας που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψηφίων οδηγών απέχουν από το έργο των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και οδηγών, αιτούμενοι τη νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης, τη χορήγηση της σχετικής αποζημίωσης και την επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους συναδέλφους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.

Η περιοδική αποχή έχει επιφέρει σοβαρή απώλεια επαγγελματικής ύλης και κατ’ επέκταση εισοδήματος σε εκπαιδευτές, καθώς όσο δε διενεργούνται εξετάσεις προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών δεν πραγματοποιούνται μαθήματα. Επιπτώσεις υφίστανται επίσης οδηγοί οι οποίοι για επαγγελματικούς λόγους επείγονται να αναβαθμίσουν την άδεια οδήγησης τους.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Εάν και τι προτίθεται να πράξει για την άμεση αποκατάσταση της τακτικής διεξαγωγής των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *