Εσπασε το ρόδι ο Θεσπρωτός-Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, 1-0 τον Αχέροντα Καναλακίου

Share Button

Σεφτέ έκανε ο Θεσπρωτός. Μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα και συγκομιδή ενός βαθμού σε τρία παιχνίδια, το πλατανόφυλλο δια πυρρός και σιδήρου επικράτησε με 1-0 του Αχέροντα Καναλακίου και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Το α’ημίχρονο

Ο Θεσπρωτός ανέκτησε τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα έχοντας ωστόσο μια ανούσια εδαφική υπεροχή.

Οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν για πρώτη στο 14ο λεπτό όταν σε μια φάση διαρκείας στην εστία του Ραχιώτη οι Γκόλιας και Πέντσας δεν μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με την μπάλα με τους αμυντικούς να απομακρύνουν τον διαγραφόμενο κίνδυνο.

Με την πάροδο του χρόνου ο φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και σε διάστημα δύο λεπτών έφθασαν πολύ κοντά στο γκολ.

Στο 23ο λεπτό το σουτ του Νικολάου μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά ήταν άστοχο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης στάθηκε άτυχος καθώς το σουτ που επιχείρησε βρήκε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κωνσταντάκου.

Στο 36ο λεπτό σε μια εντελώς ανύποπτη φάση και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Μπάμπης Φούντζουλας με κοντινή προβολή αιφνιδίασε τον Ραχιώτη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς κάνοντας το 1-0 για τον Θεσπρωτό.

Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για το πλατανόφυλλο σε κανονική ροή παιχνιδιού (είχε προηγηθεί το τέρμα του Μπίκα στην Πτολεμαϊδα την προηγούμενη αγωνιστική που προήλθε από απευθείας εκτέλεση φάουλ).

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ευθυμίου αντίκρισε την (σωστή) δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Κατσικογιάννη αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες για ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο.

Το β’ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μουρούτης «θυσίασε» τον Γκόλια βάζοντας στο παιχνίδι τον Χατζίου προκειμένου να θωρακίσει τα μετόπισθεν.

Ο Θεσπρωτός παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου, ενώ με αντεπιθέσεις κυνήγησε ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» το παιχνίδι.

Στο 52ο λεπτό ο Φούντζουλας με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι προσπάθησε να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 83ο λεπτό ο Πέντσας ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, έκανε την συρτή σέντρα για τον Γώγο αλλά ο Τζίμας με σωτήρια επέμβαση απομάκρυνε την μπάλα, ενώ ο Πέντσας στο 86ο λεπτό αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ.

Το τέλος του αγώνα βρήκε άπαντες ανακουφισμένους καθώς η νίκη αποτελούσε μονόδρομο και πλέον η προσοχή στρέφεται στο εκτός έδρας παιχνίδι με τα Σιάτιστα το προσεχές Σάββατο.

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κωνσταντάκος, Σταυρίδης, Πανταζής, Μπέρτσος, Μητσέλος, Ευθυμίου, Φούντζουλας (81ο Γώγος), Μπίκας, Γκόλιας (46ο Χατζίου), Πέντσας (93ο Κατσέλης), Κωνσταντίνου Βασ. (91o Τσάνης)

ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ: Ραχιώτης, Νόνας, Καρίπογλου (67ο Λουκούμης), Φράγκος (61ο Κώστας), Πάνος, Γούλας, Κούσης (81ο Τζίμας), Βασιλείου, Χρηστόγιαννης, Αναστασίου (58ο Μιχάλης), Νικολάου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *