Ημερίδα “Η πρόληψη συναντά τη θεραπεία” στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Share Button

“Η πρόληψη συναντά τη θεραπεία”, ήταν το αντικείμενο της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας – “ΑΡΙΑΔΝΗ” και το ΚΕΘΕΑ “ΗΠΕΙΡΟΣ”- Παράρτημα Ηγουμενίτσας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας – “ΠΑΝΘΕΟΝ”.

Ομιλητές ήταν

ο κοινωνικός λειτουργός (προσωπικό θεραπείας) του ΚΕΘΕΑ “ΗΠΕΙΡΟΣ”- Παράρτημα Ηγουμενίτσας Γιώργος Σαββίδης

ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ Γιάννης Παπαχρήστου

και η ψυχολόγος του Κέντρου Αριάδνη Αννα Παπαγιάννη

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ δημιουργήθηκε το 2007. Σήμερα διαθέτει ένα δίκτυο θεραπευτικών υπηρεσιών στα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα και την Άρτα που μπορεί να αντιμετωπίσει ολοκληρωμένα το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Στους χρήστες ναρκωτικών το πρόγραμμα προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη, ενημέρωση για τις δυνατότητες θεραπείας, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, φροντίδα για τη σωματική υγεία καθώς και συμμετοχή σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Το Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης υποστηρίζει την ομαλή μετάβαση στην κοινωνία όσων έχουν ολοκληρώσει Θεραπευτική Κοινότητα. Παρέχει δυνατότητα διαμονής σε ξενώνα, συμβουλευτική, εκπαίδευση και κατάρτιση, επαγγελματικό προσανατολισμό και προώθηση στην απασχόληση, αξιοποιώντας το δίκτυο σχολών και εργοδοτών που διαθέτει το Πρόγραμμα, επίλυση νομικών εκκρεμοτήτων, υποστήριξη για τη βελτίωση των σχέσεων με την οικογένεια και για την πρόληψη της υποτροπής.

Το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης υποστηρίζει το οικογενειακό περιβάλλον των χρηστών, ανεξάρτητα από το αν οι τελευταίοι θέλουν ή έχουν ενταχθεί σε θεραπεία. Στα μέλη της οικογένειας παρέχεται ενημέρωση, συναισθηματική στήριξη και φροντίδα, αλλά και εκπαίδευση για το πώς θα ενισχύσουν το κίνητρο του χρήστη ναρκωτικών για θεραπεία και θα τον υποστηρίξουν κατά τη διάρκειά της.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *