Ημερίδα με θέμα «Η εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στον Τουρισμό» στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Share Button

Με την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών να αποτελεί νέα τάση και την απαραίτητη επένδυση στην τουριστική βιομηχανία, το ΤΕΙ Ηπείρου σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας διοργάνωσε την Τετάρτη Συνεδριακό Κέντρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα ημερίδα με θέμα: «Η εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στον Τουρισμό».

Στην ημερίδα μίλησαν διακεκριμένοι καθηγητές και στελέχη του τουριστικού τομέα, αλλά και της πληροφορικής και αναπτύχθηκαν θέματα εφαρμογής σύγχρονων μέσων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, αλλά και οι τρόποι ενίσχυσης της ηλεκτρονικής παρουσίας κάθε τουριστικού προορισμού.

Από τις νέες τάσεις της τουριστικής βιομηχανίας προκύπτει ότι η επένδυση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό στη στρατηγική δράση των προορισμών. Στο προφίλ του νέου τουρίστα παρατηρείται αυξημένη ανάγκη αποκόμισης μεγάλου όγκου πληροφοριών πριν από κάθε ταξίδι. Επίσης, η τοποθέτηση πολλών χωρών ως τουριστικών προορισμών διευρύνει το φάσμα της τουριστικής προσφοράς και ο ανταγωνισμός είναι σαφώς μεγαλύτερος.
Τόσο ο ανταγωνισμός και η δυναμική παρουσία νέων προορισμών στα τουριστικά δρώμενα, όσο κι οι αρνητικές επιπτώσεις, που απορρέουν λόγω της οικονομικής κρίσης, επιβάλλουν μια συγχρονισμένη ηλεκτρονική παρουσία του τουριστικού προϊόντος. Η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας αλλά και η ευρεία κάλυψη των δικτύων επικοινωνίας και των μέσων κοινωνική δικτύωσης (Twitter, Facebook) δημιούργησαν μια νέα τάση στην αναζήτηση πληροφοριών στην τουριστική βιομηχανία. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν έγκαιρες και έγκυρες πληροφορίες οποιαδήποτε στιγμή από τα κινητά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Οι καταναλωτές αναζητούν τις σωστές πληροφορίες από τα διάφορα ηλεκτρονικά μέσα και με αυτό τον τρόπο καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέκος Πάσχος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗΓ Ανδρέας Νταής, η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ηγουμενίτσας Σωτήρης Μήτσης (εκπροσωπούσε τον Δήμαρχο που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων), η αντιδήμαρχος του Δήμου Ηγουμενίτσας Παναγιώτα Σούρλα, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη, ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου Δημήτρης Λώλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ηγουμενίτσας Βασίλης Ντάνης, ο επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Ηγουμενίτσας Γιώργος Ντάνης και πολλοί άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού σε όλο το Νομό Θεσπρωτίας.

Το “παρών” στο Συνέδριο έδωσε ο Πρόεδρος του IFITT, καθηγητής Δημήτρης Μπούχαλης, από το Πανεπιστήμιο του Bournemouth ο οποίος μίλησε μέσω SKype από την αγγλική πόλη.

Ο καθηγητής μίλησε για τους σκοπούς και τις δραστηριότητες του Παγκόσμιου Οργανισμού, το ελληνικό παράρτημα, τη σύνδεση μεταξύ νέων τεχνολογιών και βελτίωσης τουριστικών υποδομών, αλλά και το πώς το e-marketing επηρεάζει και καθορίζει ως ένα σημείο τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία και προορισμούς.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *