Η απόφαση για το έκτακτο επίδομα θέρμανσης -Το ποσό που θα πάρουν οι δικαιούχοι στο Ν.Θεσπρωτίας

Share Button

Δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την καταβολή του έξτρα επιδόματος θέρμανσης, προκειμένου να αντισταθμιστεί η επιβάρυνση των νοικοκυριών από τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου θέρμανσης.

Το ποσό που θα διατεθεί, ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ και προέρχεται από το υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού. Τα ποσά που αναλογούν θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 28 Δεκεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με την απόφαση (ΠΟΛ.1226/2018) που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπλ. ΥΠΟΙΚ Γιώργος Χουλιαράκης και η υφυπουργός Οικονομικών Αικατ. Παπανάτσιου το επίδομα είναι διπλάσιο για τις κρύες περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα για 9 Νομούς. Πρόκειται για τους Νομούς Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας, που θα λάβουν 25 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης. Στους υπολοιπους Νομούς η επιδότηση ανέτχεται σε 12,5 λεπτά του ευρώ.

Ειδικότερα, στην  Α΄ κλιματική ζώνη, για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης χορηγείται ποσό επιδόματος 0,25 ευρώ, και στις Β΄, Γ΄ και Δ΄ κλιματικές ζώνες, για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης χορηγείται ποσό επιδόματος 0,125 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση τα χρηματικά ποσά που θα προκύψουν από νέα εκκαθάριση καταβάλλονται έως 28-12-2018.

Τι ποσά αναλογούν στα νοικοκυριά όλων των Νομών της χώρας

oil

ΠΗΓΗ: www.sofokleousin.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *