Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας εορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2017

Share Button

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017, που διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) και είναι φέτος αφιερωμένη στη θεματική «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για κείνα που δεν λέγονται», θα πραγματοποιήσει θεματική ξενάγηση με τίτλο «από τον Αϊδωνέα στον Αϊ Δονάτο» την Πέμπτη, 18 Μαΐου και την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Κατά τη διάρκεια του φετινού εορτασμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στη διαχρονικότητα της θρησκευτικής ανάγκης, στις αλληλεπιδράσεις και τις συγκρούσεις παλαιών και νέων θρησκειών. Στη Θεσπρωτική περιοχή του Νεκρομαντείου του Αχέροντα, ιδρύονται τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες, πλειάδα παλαιχριστιανικών ναών και αναπτύσσεται η τοπική λατρεία του Αγίου Δονάτου. Η μετάβαση από τις παλιές λατρείες στο χριστιανισμό, κοινοί συμβολισμοί, επιβιώσεις και μετασχηματισμοί στις θρησκευτικές δοξασίες και πρακτικές, θα παρουσιαστούν μέσα από την ιστορική αφήγηση και με αφορμή επιλεγμένα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πέμπτη – Παρασκευή, 18 – 19 Μαΐου 2017

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

«Από τον Αϊδωνέα στον Αϊ-Δονάτο. Παιχνίδια με τον μύθο. Από τις παλιές λατρείες στον χριστιανισμό: συμβολισμοί, επιβιώσεις, μετασχηματισμοί στις δοξασίες και τις πρακτικές»

ΓΙΑ ΣΤ΄ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ και Α΄ – Γ΄ ΤΑΞΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ / απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 26650.21417, 28539

Στις 18 Μαΐου 2017 η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

O Προϊστάμενος της Εφορείας

Ιωάννης Χουλιαράς

Aρχαιολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *