Η Θεσπρωτή δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Βάσω Γκόρου απαντάει στον Μανώλη Καψή

Share Button

Με ένα… “βαρυσήμαντο” άρθρο του σε ιστοσελίδα ο Μανώλης Καψής, αποφαίνεται ότι η ΕΡΤ δεν χρειάζεται ανταποκριτή στην Ηγουμενίτσα, γιατί… “τι ειδήσεις μπορεί να παράγει η Ηγουμενίτσα”!!!

Ο κ. Καψής, προκειμένου να βγάλει το μένος του προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και μαζί όλη τη χολή του για την ΕΡΤ, βρήκε αυτό και μόνο αυτό ως επιχείρημα!!!

Τον ανταποκριτή στην Ηγουμενίτσα!

Κι αναρωτιέται τι χρειάζεται εφόσον, κατά την (αστήρικτη με επιχειρήματα) γνώμη του, η Ηγουμενίτσα δεν παράγει ειδήσεις!

Στο αιώνιο δημοσιογραφικό ερώτημα «τι είναι είδηση» δεν κατάφεραν να δώσουν ακριβή ορισμό δημοσιογράφοι πολύ πιο σπουδαίοι από τον Μανώλη Καψή..

Το ερώτημα γι αυτόν είναι αν ξέρει που βρίσκεται η Ηγουμενίτσα…

Κατ’ επέκταση, αν η ελληνική περιφέρεια δικαιούται να έχει λόγο στην ενημέρωση της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης…

Πιθανότατα για τον κ. Καψή οι ειδήσεις παράγονται μόνο στην περιοχή Συντάγματος, Κολωνακίου και Κηφισιάς… Τα καλοκαίρια και στη Μύκονο, ενίοτε και στη Μυτιλήνη! Άλλωστε ως διευθυντής ειδήσεων σε MEGAλο χρεοκοπημένο κανάλι, έχει δώσει δείγματα γραφής… Τρέμη, Πρετεντέρης και στο τρίτο παράθυρο ο αδελφός Καψής… Και η… παραγωγή ειδήσεων έρεε από το ΔΝΤ!

Είναι άσκοπο λοιπόν να απαντήσει κάποιος στον Μανώλη Καψή απαριθμώντας τις ειδήσεις από το Νομό Θεσπρωτίας (αν δεν το γνωρίζει, είναι ο Νομός που έχει πρωτεύουσα την Ηγουμενίτσα)…

Η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, από την στιγμή που υφίσταται, οφείλει να αντιμετωπίζει την Θεσπρωτία (η οποία, παραμένει Ελληνική επικράτεια αν και στα σύνορα με την Αλβανία) όπως και το Κολωνάκι. Είτε αρέσει στον κ. Καψή είτε όχι..

Μπορεί ο ίδιος να περιφρονεί και να απαξιώνει τον ανταποκριτή στην Ηγουμενίτσα, κατ΄ επέκταση τον ανταποκριτή σε οποιαδήποτε πόλη της Ελληνικής Περιφέρειας… Δικό του το πρόβλημα! Αποκλειστικά δικό του..

Η ελληνική περιφέρεια και οι άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης σε αυτή εξακολουθούν να ασχολούνται με ειδήσεις… Ο κ. Καψής με διαπλοκή..

Καλή του νύχτα!

Βάσω Γκόρου

Δημοσιογράφος,

Ανταποκρίτρια ΕΡΤ Ν. Θεσπρωτίας

Υ.Γ. Εκ φύσεως… αρνούμαι να πιστέψω σε… συμπτώσεις!

Το άρθρο του Μανώλη Καψή που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στον ιστότοπο www.capital.gr

Έχει ανάγκη από νέες προσλήψεις η ΕΡΤ; Ναι, λέει φυσικά ο Νίκος Παππάς…

του Μανώλη Καψή

Προσλήψεις στην ΕΡΤ ανακοίνωσε στη Βουλή ο Νίκος Παππάς. Συν 206 άτομα, παρακαλώ. Γιατί, όπως μας εξήγησε με πολύ σοβαρό ύφος ο υπουργός Διαστημικών Υποθέσεων (από κοντά ήταν και ο σύμβουλός του, ο εκδότης της πολύ σοβαρής εφημερίδας “το Χωνί”…), υπάρχουν κενά και πρέπει να καλυφθούν. Κενά στην ΕΡΤ; Με μηδενική τηλεθέαση και 2.100 υπαλλήλους -όσους περίπου έχουν όλα τα ιδιωτικά κανάλια μαζί- η ΕΡΤ έχει κενά;

Περίεργο… Ακόμα πιο περίεργο αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από περίπου έναν χρόνο η ίδια ΕΡΤ είχε ζητήσει να προσληφθούν συν 70 υπάλληλοι. Τι έγινε σε έναν χρόνο και οι ανάγκες αυξήθηκαν κατά 136 άτομα; Απ’ ό,τι ξέρω στον ένα αυτόν χρόνο στήθηκε μνημείο υπέρ των “πεσόντων του αγώνα” για το μαύρο στην ΕΡΤ -αξέχαστες θα μας μείνουν οι σκηνές με τη Ραχήλ Μακρή να βρίζει τους μνημονιακούς Συριζαίους και τον Συνθέτη να απαντά σε χορωδιακό ρυθμό “Σκάσε Σκάσε”…- και απεχώρησαν ησύχως, ως παντελώς αποτυχόντες, οι Τσακνής και Ταγματάρχης. Τίποτα άλλο αξιομνημόνευτο. Τι συνέβη και υπήρξαν πρόσθετες ανάγκες για προσλήψεις στην ΕΡΤ; Α, ξέχασα. Μετακόμισε επίσης η εκπομπή- παρέμβαση “γροθιά στο στομάχι της διαπλοκής” και δεν ξέρω γω τι άλλο της Κατερίνας Ακριβοπούλου, από τις 6 στις 4 το απόγευμα. Δεν το προσέξατε, γι’ αυτό σας ενημερώνω. Για να μην τη χάσετε.

Αυτές οι τεκτονικές αλλαγές προκάλεσαν κενά και δημιούργησαν την ανάγκη νέων προσλήψεων; Περίεργο…

Πονηρός ο Νίκος Παππάς, γνωρίζοντας προφανώς ότι θα υπάρξει μια δυσπιστία του φιλοθεάμονος κοινού απέναντι στην ανάγκη για προσλήψεις στην ΕΡΤ, έσπευσε να διευκρινίσει: Οι προσλήψεις θα γίνουν “όπως έχει ζητήσει η διοίκηση του Οργανισμού”. Ε, όσο να ‘ναι δίνει μια βαρύτητα αυτό το “διοίκηση του Οργανισμού”.

Άμα σκεφτείς βέβαια ότι “διοίκηση του Οργανισμού” ακούει στην κωδική ονομασία Καλφαγιάννης, ένας συνταξιούχος συνδικαλιστής, διορισμένος από τα δικαστήρια, της απόλυτου εμπιστοσύνης του κυρίου Παππά, που λύνει και δένει στην ΕΡΤ και διορίζει ακόμα και τον διευθύνοντα σύμβουλο, η διατύπωση χάνει λίγο από το κύρος της. Μάλλον με ρουσφέτι μοιάζει το θέμα.

Αλλά το ερώτημα παραμένει. Έχει ανάγκη από προσλήψεις η ΕΡΤ; Όσο και να σας φαίνεται εξωφρενικό, από μιαν άποψη, ναι, η ΕΡΤ έχει ανάγκη από εξειδικευμένο προσωπικό. Γιατί; Γιατί για χρόνια, και προ ΣΥΡΙΖΑ φυσικά…, οι κυβερνήσεις διόριζαν στην ΕΡΤ, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για τις ανάγκες της κρατικής τιβί. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν οι ανάγκες του προεκλογικού αγώνα. Έτσι η ΕΡΤ διαθέτει στρατό διοικητικών υπαλλήλων, μουσικούς, κηπουρούς, αλλά τεχνικούς που να χειρίζονται την κονσόλα του στούντιο δεν διαθέτει. (Άσε που είναι κουραστική και απαιτητική δουλειά.) Να φανταστείτε μέχρι πρόσφατα, ο περιφερειακός σταθμός της ΕΡΑ στην Τρίπολη είχε 13 υπαλλήλους. Δύο δημοσιογράφους και 11 διοικητικούς… Καταλαβαίνετε τα κενά που υπάρχουν, ε! Και τον φόρτο δουλειάς των διοικητικών υπαλλήλων της ΕΡΤ Τρίπολης… Έχουν στενάξει οι καφετέριες.

Αλλά επειδή δεν είμαι ειδικός στο θέμα, σας παραπέμπω στον ειδικό. Τον επικεφαλής των περιφερειακών σταθμών του κρατικού ραδιοφώνου. Διορίστηκε πρόσφατα. Μέχρι χθες ήταν μουσικός επιμελητής. Ναι, δεν κάνω πλάκα…. Δεν μπορεί, θα ξέρει τις απαντήσεις. (Κι αν όχι θα ρωτήσει τον κ. Καλφαγιάννη.)

Αλλά το ερώτημα παραμένει. Έχει ανάγκη από έξτρα προσωπικό η ΕΡΤ; Φυσικά όχι, είναι η απάντηση. Η ΕΡΤ και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι δημιουργούν απλά λόγους για να προσλαμβάνεται προσωπικό. Αυξάνοντας το μέγεθος της ΕΡΤ, δημιουργώντας νέα κανάλια, νέες υπηρεσίες που δεν βλέπει και δεν χρησιμοποιεί κανείς, δημιουργούν και τις “ανάγκες” που πρέπει να καλυφθούν. Το ξέρετε ότι η ΕΡΤ έχει ανταποκριτή στην Ηγουμενίτσα; Τι ειδήσεις μπορεί να “παράγει” η Ηγουμενίτσα; Έχει λόγο ύπαρξης ένας ανταποκριτής στην Ηγουμενίτσα; Προφανώς όχι, απαντά ο οποιοσδήποτε με κοινή λογική.

Προφανώς ναι, απαντά όμως ο Νίκος Παππάς. Γιατί πώς αλλιώς θα δικαιολογήσουμε νέες προσλήψεις στην ΕΡΤ; Κι αν αρρωστήσει ο ανταποκριτής στην Ηγουμενίτσα; Δεν χρειάζεται και δεύτερος, επικουρικός; Γι’ αυτό χρειάζεται ένας υπουργός διαπλανητικών σχέσεων. Για να προλαμβάνει τα κενά που θα δημιουργηθούν. Τόσο απλό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *