Η κεντρική προεκλογική ομιλία του Γιώργου Ζάψα στην Ηγουμενίτσα (+εικόνες)

Share Button

Την κεντρική προεκλογική ομιλία του στην Ηγουμενίτσα ενόψει των αυτοδιοικητκών εκλογών της 26ης Μαΐου πραγματοποίησε την Πέμπτη το βράδυ η παράταξη «Το Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλή τον Υπ. Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Γιώργο Ζάψα.

«Οι εκλογές στις 26 Μαΐου είναι μια ιστορική ευκαιρία ώστε η Ήπειρος να αλλάξει τροχιά. Να μην θεωρείται και να μην είναι πια η φτωχή και μη αναπτυγμένη περιοχή της Ε.Ε.”, υπογράμμισε ο κ.Ζάψας και συμπλήρωσε:

Η διοίκηση της περιφέρειας Ηπείρου, την επόμενη ημέρα, δεν πρέπει να είναι ένα όργανο εξουσίας.

Αυτή την ευκαιρία, η Ήπειρος να αλλάξει πορεία, θα την αδράξουμε. Και πρέπει να την αδράξουμε συνολικά, χωρίς εγωισμούς.

Το όραμά μας για την Περιφέρεια είναι μια Ευρωπαϊκή περιφέρεια προσβάσιμη, φιλόξενη ακόμη και φιλόδοξη, ικανή να συγκριθεί με τις πρώτες Ελληνικές αλλά κα τις ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές Περιφέρειες.

Το όραμά μας συμπληρώνεται με μια κοινωνικά δίκαιη, περιβαλλοντικά βιώσιμη και οικονομικά διατηρήσιμη ανάπτυξη της Ηπείρου και των Ηπειρωτών.

Το Κοινό των Ηπειρωτών είναι η πρώτη παράταξη που γεννήθηκε μέσα από τον διάλογο και τη συνεργασία. Μπορούμε και επιδιώκουμε συναινέσεις. Δεν θεωρούμε ούτε ότι έχουμε το αλάθητο, ούτε ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα μόνοι μας.

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του με την απλή αναλογική. Ας τον κρίνουν οι πολίτες γι’ αυτό. Ας αναλώνεται στις προεκλογικές, εσωτερικές κόντρες και αντιπαλότητες στον δικό του πολιτικό χώρο.

Στην άλλη πλευρά, η περιφερειακή παράταξη του ΚΙΝ.ΑΛ. αντί για συνεργασίες και συναίνεση, γα συνένωση των προοδευτικών δυνάμεων στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως ζητά και χρειάζεται η κοινωνία, φαίνεται πως προτιμά την περιχαράκωση.

Για εμάς, το νέο θεσμικό πλαίσιο με την απλή αναλογική αποτελεί εφαλτήριο για τον περαιτέρω εκδημοκρατισμό της αυτοδιοίκησης και κατ’ επέκταση της διοίκησης της Περιφέρειας. Στηρίζουμε την απλή αναλογική και τη σύνθεση των απόψεων για αποτελεσματικές και βιώσιμες επιλογές.

«Ζητάμε την ψήφο σας για μια Ήπειρο με εξωστρέφεια, με παραγωγή, με υποδομές. Για μια Ήπειρο που θα στέκεται δίπλα στους ανθρώπους της, και ιδιαίτερα στους νέους. Για μια Ήπειρο που όλοι θέλουμε. Για την Ήπειρο των ονείρων μας», κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *