Η Κόκκινος ΑΤΕΕ μειοδότησε στο μεγάλο αποχετευτικό έργο των 37,1εκ.ευρώ στην Ηγουμενίτσα

Share Button

apoxeteusiΜε επιτυχία διεξήχθη η δημοπράτηση για το μεγάλο έργο αποχέτευσης στην περιοχή της Ηγουμενίτσας. Το έργο με τίτλο “Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων για την εξυπηρέτηση των οικισμών Συβότων, Πλαταριάς, Περδίκας, και Αρίλλα Δήμου Ηγουμενίτσας” δημοπρατήθηκε στις 28 Ιουνίου 2016 και μειοδότης από τη διαγωνιστική διαδικασία προέκυψε η εταιρεία ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΤΕΕ με ποσοστό έκπτωσης 59,35%.

Πρόκειται για ένα μεγάλο αποχετευτικό έργο που θα καλύψει τις ανάγκες πολλών παραθαλάσσιων οικισμών της περιοχής και θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά την ευρύτερη περιοχή.

Το κόστος του έργου έχει υπολογιστεί σε 30.162601,63 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ) και είναι το μεγαλύτερο αποχετευτικό έργο της χρονιάς, πανελλαδικά αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα την τελευταία 5ετία.

Η διάρκεια υλοποίησης των έργων είναι 44 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και εφόσον το έργο ξεκινήσει στα τέλη του έτους τότε θα ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2020.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» (αρ. εναρ. έργου 2016ΕΠ01810006), με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), καθώς και από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Τα έργο αφορά:
α) στην κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στον οικισμό των Συβότων συνολικού μήκους 21 045 m περίπου (μήκος αγωγών βαρύτητας και καταθλιπτικών) και δύο αντλιοστασίων ακαθάρτων,

β) στην κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στον οικισμό της Πλαταριάς συνολικού μήκους 10 867 m περίπου (μήκος αγωγών βαρύτητας και καταθλιπτικών) και δύο αντλιοστασίων ακαθάρτων,

γ) στην κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στους οικισμούς Πέρδικας και Αρίλλα συνολικού μήκους 24 674 m περίπου (μήκος αγωγών βαρύτητας και καταθλιπτικών) και οκτώ αντλιοστασίων ακαθάρτων,

δ) στην κατασκευή του δικτύου μεταφοράς λυμάτων μήκους 28 386 m περίπου (μήκος αγωγών βαρύτητας και καταθλιπτικών) και δώδεκα αντλιοστασίων ακαθάρτων και

ε) στην κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) δυναμικότητας τελικής εξυπηρέτησης ισοδύναμου πληθυσμού περίπου 21 000 κατοίκων το θέρος για χρονικό ορίζοντα 20ετίας, μετά του αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων στη θάλασσα.

Μετά το πέρας της κατασκευής και για περίοδο οκτώ (8) μηνών, θα λάβει χώρα η Δοκιμαστική Λειτουργία των έργων από τον ανάδοχο σε πραγματικές συνθήκες υδραυλικού και ρυπαντικού φορτίου και σύμφωνα με τα αναφερόμενα στα λοιπά Τεύχη Δημοπράτησης (Τιμολόγιο Μελέτης, ΕΣΥ, Ειδικές Τεχνικές Προδιαγραφές, Τεχνική Περιγραφή).

ypodomes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *