ΚΕΔΕ-εργαζόμενοι ΟΤΑ: Κίνδυνος λουκέτου & απολύσεων σε παιδικούς σταθμούς

Share Button

Σήμα κινδύνου για «λουκέτο» σε παιδικούς σταθμούς και απολύσεις εργαζομένων λόγω της εξαγγελίας του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για υποχρεωτική ένταξη των παιδιών, ηλικίας 4 ετών στα νηπιαγωγεία εξέπεμψαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση ΚΕΔΕ και Συνδικαλιστικοί εκπρόσωπο των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, «η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή απαιτεί και υποδομές και προσωπικό για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των ελληνικών οικογενειών».

Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι οδηγεί σε συρρίκνωση τους παιδικούς σταθμούς, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων να υποστηρίζουν ότι «βάζει “ταφόπλακα” στη λειτουργία τους και οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες γονείς και σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους».

Όπως τονισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά την αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, όπου θα συζητηθεί το θέμα,  θα εισηγηθεί να συνταχθεί  η ΚΕΔΕ μαζί με τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση κατά της συγκεκριμένης κυβερνητικής απόφασης.

Παράλληλα κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη να ξεκαθαρίσει εάν συμφωνεί με την πρόθεση του υπ. Παιδείας να καταστήσει υποχρεωτική την εγγραφή των παιδιών άνω των 4 ετών στα προνήπια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: « Επιθυμεί η πολιτική ηγεσία του υπ. Εσωτερικών τη συρρίκνωση των δημοτικών παιδικών σταθμών»;

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζήτησε να υπάρξει κοινός βηματισμός μεταξύ ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ λόγω των αυξημένων προβλημάτων στο χώρο της Αυτοδιοίκησης αλλά και οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, με στόχο τη βέλτιστη προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *