Μάριος Κάτσης: “Το ΤΕΠ θα αξιοποιηθεί ως ΤΕΠ-Είναι έγκλημα να παραμείνει αναξιοποίητο”

Share Button

Κτίριο Τ3 στο λιμάνι, Φοιτητική εστία στη Σελεύκεια, κτίριο αναψυχής στις εργατικές κατοικίες. Και υπάρχουν και άλλα (κτηνιατρίο, κτίριο διοίκησης ΒΙΟΠΑ, κτίριο ναρκοκοντρόλ).

Αυτά είναι τα ερείπια που άφησαν στη Θεσπρωτία οι προηγούμενες κυβερνήσεις και όσοι ανέλαβαν τις ευθύνες του τόπου. Κτίρια ημιτελή, υπερκοστολογήσεις και απεντάξεις.

Για αυτοκριτική ή απόδοση ευθυνών ούτε λόγος τόσα χρόνια. Αυτή είναι και η μοίρα που επεφύλασσαν στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας αν δεν υπήρχε πολιτική αλλαγή στην χώρα. Απένταξη, ερείπια και πρόστιμα εκατομμυρίων από τις τσέπες των πολιτών.

Για να ξεδιαλύνουμε οριστικά και αμετάκλητα την σκόπιμη αντιστροφή της πραγματικότητας που επιχειρείται:

1.Το Νοσοκομείο Φιλιατών δεν κλείνει για να ανοίξει το ΤΕΠ. Αυτή η συζήτηση ανήκει σε άλλη δεκαετία και πλέον ακούγεται ως ανέκδοτο. Έκτοτε έχει γίνει νέα πτέρυγα, γίνονται προσλήψεις, αγοράζονται μηχανήματα! Άλλοι σχεδίαζαν κλείσιμο και όχι εμείς.
2. Το ΤΕΠ θα αξιοποιηθεί όχι ως ΚΥ όπως απαξιωτικά διαδίδεται αλλά ως ΤΕΠ! Θα επιτελεί το σκοπό που σχεδιάστηκε και θα στελεχώνεται σταδιακά με προσλήψεις ή μετακίνηση ιατρών που θέλουν να έρθουν από άλλους νομούς. Απόδειξη η αναθεώρηση προς τα πάνω (κλίνες,οργανικές θέσεις, προυπολογισμός) του οργανισμού του νοσοκομείου που ήταν ουτοπία έως σήμερα.
3. Το ΤΕΠ παρότι σχεδιάστηκε λάθος για μικροπολιτικούς λόγους ψηφοθηρίας με αποτέλεσμα να είναι το μοναδικό στον κόσμο σε απόσταση 25 χλμ από το Νοσοκομείο (αυτά παραλάβαμε), εντούτοις μετά την αποκατάσταση ζημιών τον προηγούμενο διάστημα είναι ένα κτήριο κόσμημα σε καταπληκτική τοποθεσία. Είναι έγκλημα να παραμείνει αναξιοποίητο και να μην παραδοθεί στον Θεσπρωτικό λαό ο οποίος είναι και ο μοναδικός που το διεκδικεί.

Όποιος έχει διαφορετική άποψη ή ρεαλιστική πρόταση λειτουργίας να την καταθέσει και να μας πει γιατί δεν έγινε έως σήμερα.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα θυμίζει νοσοκομείο Σαντορίνης! Και ο νοών νοείτω…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *