Μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου για την ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος στο Σούλι

Share Button

Στο ακροπύργιο της ελευθερίας, οι Σουλιώτες, γνωστοί για τον ηρωισμό και τον πατριωτισμό τους, πέρασαν στην ιστορία με την αυτοθυσία τους. Οι θυσίες και δίκαιος αγώνας του ιστορικού Σουλίου για τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της δικαιοσύνης μας θυμίζουν ότι, ως Έλληνες, μπορούμε να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας ακόμη και στις πιο σκοτεινές συνθήκες.
Το απαράμιλλο παράδειγμα των προγόνων μας πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί στο διηνεκές. Εμείς, οι Έλληνες, έχουμε ιερό χρέος να δημιουργήσουμε ένα αρραγές μέτωπο συνευθύνης και συντονισμού των ενεργειών μας για την προαγωγή των συμφερόντων της Πατρίδας.
Το αίμα και ο ιδρώτας των ηρώων του Σουλίου, μας καλούν ως ελεύθεροι άνθρωποι να βρούμε ξανά τις αξίες της εργατικότητας, της αλληλεγγύης, και της γνήσιας αξιοπρέπειας.
Χρέος της δικής μας γενιάς, είναι να πετύχουμε μία καινούργια εθνική επανεκκίνηση με ενότητα, με ομοψυχία και με απόλυτο σεβασμό στις αξίες των προγόνων μας, στις αξίες του Έθνους μας, διότι η πατρίδα μας δεν είναι χώρος, ούτε ύλη, για να την καταλάβουν και να την εξουθενώσουν.
Η κληρονομιά των προγόνων μας ας γίνει εφαλτήριο να προχωρήσουμε μπροστά.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Λώλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *