Μήνυμα του Μάριου Κάτση για την ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος στο Σούλι

Share Button

Είχαμε τη χαρά και την τιμή οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για το ηρωικό Σουλι να γίνουν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπη Παυλόπουλου.

Χαιρετίζω όλες και όλους όσους βρέθηκαν σήμερα, στον ιστορικό αυτό τόπο, ώστε να τιμήσουν τους αγώνες που δόθηκαν για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Το μήνυμα που μας έρχεται από το παρελθόν παραμένει καθαρό και επίκαιρο, αντλούμε δύναμη από αυτό και το προσαρμόζουμε στις προκλήσεις των ημερών μας.

Δεν ήταν ο πλούτος αυτών των άγονων βουνών που προκάλεσε τον κατακτητή, ήταν η αμϕισβήτηση της παντοδυναμίας του από μια χούϕτα ανθρώπους που τόλμησαν να διαϕεντεύσουν τον τόπο τους σύμϕωνα με τις δικές τους ανάγκες. Δεν ήταν το Σούλι το διακύβευμα, ήταν όλα εκείνα που συμβόλιζε.

Οι Σουλιώτες με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση πολέμησαν για την ελευθερία τους χωρίς να λυγίσουν. Προτίμησαν τη θυσία παρά τη σκλαβιά. Προπομποί σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, έδειξαν το δύσκολο δρόμο της ελευθερίας, άναψαν τη σπίθα του αγώνα και προκάλεσαν ένα κύμα φιλελληνισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το μήνυμα τους παραμένει διαχρονικό, κανένας αγώνας δεν είναι μάταιος όταν είναι δίκαιος, κανένα αποτέλεσμα δεν είναι προδιαγεγραμμένο όταν οι λαοί είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το μέλλον τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *