Με τις θεατρικές ομάδες της Παραμυθιάς συναντήθηκε ο Νίκος Γώγος

Share Button

Στον Πολυχώρο του Δήμου Σουλίου«Καρκαμίσι» στην Παραμυθιά συναντήθηκε ο επικεφαλής της Δύναμης Ελπίδας, Νίκος Γώγοςκαιμέλη, υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού, με εκπροσώπους των θεατρικών ομάδων«ΘΕΑΤΟ» και «Μετά από την Τέχνη – ΜΑΤ» της πόλης.

Τα ζητήματα που τέθηκαν από μέλη των θεατρικών ομάδων, τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μοναδική θεατρική σκηνή της πόλης. Προβλήματα υποδομής, δεκάδες φθορές, έλλειψη θέρμανσης και κλιματισμού και πολλά ακόμη σημαντικά προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο των θεατρικών ομάδων.

Ο Νίκος Γώγος φέροντας, επίσης, την ιδιότητα του Προέδρου του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθίας, ενός από του πιο ιστορικούς κι επιτυχημένους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής,εξήγησε το πως το έργο των θεατρικών ομάδων θα μπορούσε να διευκολυνθεί και να ενισχυθεί σε σύντομο, μάλιστα, χρονικό διάστημα, ακολουθώντας το παράδειγμα διαχείρισης του ΦΟΠ. Παρεμβάσεις αναβάθμισης κι εξωστρέφειας θα τονώσουν και θα αναδείξουν το έργο των θεατρικών ομάδων πολύ πέρα από τα όρια του Δήμου Σουλίου.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Γώγος επεσήμανε την ανάγκη η επόμενη δημοτική αρχή να εφαρμόσει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε ο Πολυχώρος Καρκαμίσι να εξασφαλίσει σε σταθερή βάση τα λειτουργικά του έξοδα, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να γίνουν και παρεμβάσεις βελτίωσης κι εκσυγχρονισμού.

Μιλώντας με τα μέλη των θεατρικών ομάδων ο Νίκος Γώγος σημείωσε πως: «Σε μια κρίσιμη εποχή για τη χώρα μας, αλλά, πιο συγκεκριμένα, για την περιοχή μας, η ύπαρξη πολιτιστικών φορέων όπως οι θεατρικές ομάδες του Δήμου μας είναι αναμφισβήτητα σημαίνουσας σημασίας» και συμπλήρωσε: «Πρέπει να παλέψουμε με νύχια και με δόντια, για να αποφύγουμε και μία κρίση πολιτιστική, που θα αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο, για τον αφανισμό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Ενώ στη συνέχεια δεσμεύτηκε πως: «Ως Δύναμη Ελπίδας πιστεύουμε πως το αντίδοτο σε έναν ενδεχόμενο κίνδυνο πολιτιστικής κρίσης είναι οι άνθρωποι της καθημερινότητας, του μόχθου, διαφόρων ηλικιών, οι συμπολίτες μας, που προσπαθούν ανά χωριό και ανά περιοχή, με γνώμονα τη διατήρηση της παράδοσης, της ιστορίας, τωνηθών, να κρατήσουν ζωντανό τον πολιτισμό μας, μέσα από τις εκδηλώσεις και τις διάφορες δραστηριότητες, που διοργανώνουν οι πολιτιστικοί φορείς της περιοχής» και υπογράμμισε πως: «Η βοήθεια της Δημοτικής Αρχής είναι πολύτιμη κι επιβεβλημένη!»

Η Δύναμη Ελπίδας δεσμεύεται να διασφαλίσει πως η επόμενη Δημοτική Αρχή θα στηρίξει ακόμη περισσότερο  τους πολιτιστικούς φορείς και τις δράσεις τους που ενισχύουν τον πολιτισμό μας.

Στόχος του συνδυασμού για το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Σούλιου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *