Μ.Κάτσης από την Παραμυθιά: “Στις 7 του Ιούλη το πρωί, οι κάλπες θα είναι άδειες, εμείς θα τις γεμίσουμε-στο χέρι μας είναι να κάνουμε την ανατροπή” 

Share Button
Αγαπητοί πολίτες της Παραμυθιάς και του Δήμου Σουλίου
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος που ξεκινάμε από εδώ, από την ιστορική  Παραμυθιά, τις ανοιχτές εκδηλώσεις που θα κάνουμε σε κάθε Δήμο της Θεσπρωτίας, ενόψει της μεγάλης μάχης που έχουμε μπροστά μας στις 7 του Ιούλη.
Είμαι χαρούμενος γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους με τους οποίους πορευθήκαμε μαζί από το 2015 και νωρίτερα, στη μεγάλη αυτή προσπάθεια που ξεκινήσαμε, ώστε να ξαναστήσουμε τον τόπο μας στα πόδια του.
Είμαι χαρούμενος γιατί 4 χρόνια μετά, βλέπω ανθρώπους από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, οι οποίοι νιώθουν την ανάγκη, να μας πλησιάσουν, ώστε μαζί να προχωρήσουμε μπροστά, μαζί να αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε το σκοτεινό παρελθόν να επιστρέψει.
Είναι τιμή μου να βρίσκομαι σε έναν τόπο, στον οποίο κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία, δείχνει το προοδευτικό του πρόσωπο. Κάθε φορά που η ιστορική ανάγκη καλεί τους ανθρώπους της μαρτυρικής αυτής περιοχής, αυτοί δηλώνουν παρόντες. Είμαι βέβαιος πως το ίδιο θα πράξετε και τώρα.
Φίλες και φίλοι,
Εδώ και πάνω από 4 χρόνια, με εσάς στο πλευρό μας και μόνο, αγωνιστήκαμε σκληρά, με σχέδιο και εντιμότητα, για να στηρίξουμε την κοινωνία, για να βάλουμε την οικονομία στις ράγες της ανάπτυξης, για να αφήσουμε οριστικά πίσω μας τα μαύρα χρόνια του ΔΝΤ και της βαθιάς κρίσης.
Μαζί καταφέραμε πολλά. Μπορεί να μην κερδίσαμε όλες τις μάχες, όμως να είστε σίγουροι ότι τις δώσαμε όλες, και αυτές ήταν πολλές. Τίποτα δεν ήταν δεδομένο όταν ξεκινήσαμε.
Μπροστά μας είχαμε μια χρεοκοπημένη οικονομία με άδεια ταμεία, μια κοινωνία απελπισμένη από τα δυσβάσταχα μέτρα που τις επέβαλαν, μια ανεργία που είχε σκαρφαλώσει στο 28%, χιλιάδες λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χιλιοκουτσουρεμένους μισθούς και συντάξεις, υποβαθμισμένα νοσοκομεία με εισιτήριο και σχολεία με φωτοτυπίες αντί για βιβλία.
Αυτή τη χώρα παρέδωσαν εκείνοι που σήμερα μιλούν σα να γεννήθηκαν εχθές. Εκείνοι που μας κουνούν το δάχτυλο και με θράσος ζητούν να επιστρέψουν για να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν.
Με τα χρήματα και τα μέσα των ισχυρών τους φίλων, προσπαθούν να διαγράψουν την περίοδο μέχρι το Γενάρη του 2015.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι την κρίση και την κοινωνική καταστροφή δεν την έφεραν αυτοί, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθούν να παρουσιαστούν ως οι άνθρωποι που θα απογειώσουν την οικονομία, ενώ είναι οι ίδιοι που χρεοκόπησαν τη χώρα, είναι εκείνοι που συνέτριψαν τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, είναι αυτοί που φόρτωσαν με 250 εκ €, δανεικά κι αγύριστα, το κόμμα τους.
Σε όλους αυτούς λοιπόν που ράβουν κουστούμια, σε όλους αυτούς που δεν κρατιούνται μπροστά στο ενδεχόμενο να κάνουν ρεσάλτο στα γεμάτα πλέον δημόσια ταμεία, οι προοδευτικοί πολίτες αυτού του τόπου θα δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα στις 7 Ιουλίου. Ένα μήνυμα που θα λέει ότι συνεχίζουμε μπροστά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την προοδευτική συμμαχία, ένα μήνυμα ότι δεν ξαναγυρίζουμε πίσω.
Αγαπητοί συμπολίτες,
Χάρη στις νίκες που πετύχαμε μαζί, καταφέραμε να είμαστε σήμερα σε πολύ καλύτερο σημείο από αυτό που ήμασταν όταν ξεκινήσαμε. Σε αυτή την πορεία, αυτή η κυβέρνηση δε βρήκε ούτε για μια μέρα ησυχία. Πιέσεις και εκβιασμοί στο εξωτερικό, διαρκής πόλεμος προπαγάνδας και υπονόμευσης στο εσωτερικό.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες κάναμε και λάθη, καθυστερήσαμε σε πράγματα που έπρεπε να τρέξουμε πιο γρήγορα, στεναχωρήσαμε ανθρώπους που περίμεναν περισσότερα από εμάς.
Όμως φίλες και φίλοι, κανείς δε μπορεί να μας κατηγορήσει σήμερα, ότι γίναμε σαν τους άλλους, κανείς δε μπορεί να μας κατηγορήσει σήμερα, ότι βάλαμε το δάχτυλο στο μέλι, κανείς δε μπορεί να μας κατηγορήσει σήμερα, ότι ξεχάσαμε ποιος μας έστειλε στην εξουσία και για ποιόν παλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Φίλες και φίλοι,
Δουλέψαμε σκληρά και έντιμα, και κάναμε μια σειρά από μικρότερες ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις με στόχο την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Σουλίου. Με τη δύναμη που εσείς μας δώσατε:
– Χρηματοδοτήσαμε την κατασκευή του αποχετευτικού της Παραμυθιάς με 4.400.000€
– Χρηματοδοτήσαμε τη σύνδεση των χωριών του Σουλίου με την Εγνατία οδό με 3.500.000€
– Χρηματοδοτήσαμε την αναβάθμιση του κτιρίου Βούλγαρη εδώ στην Παραμυθιά σε πολυχώρο πολιτισμού, με 2.500.000€
– Μέσω του προγράμματος Φιλόδημος, δώσαμε συνολικά 4.150.000€ στο Δήμο Σουλίου για μια σειρά από έργα όπως, την Αντικατάσταση του εξωτερικού και του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης της Παραμυθιάς και του εσωτερικού δικτύου του Αγίου Δονάτου, τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων, την αναβάθμιση των παιδικών χαρών, την προμήθεια μηχανημάτων έργου.
– Εξοφλήσαμε με έκτακτη επιχορήγηση ύψους 280.000€ τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου.
Ποτέ άλλοτε, ακόμα και πριν την κρίση, ο Δήμος Σουλίου δεν έλαβε τόσα χρήματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Όμως δε σταματήσαμε εκεί,
– Στηρίξαμε τους πιο αδύναμους πολίτες του Δήμου με το ΚΕΑ, το επίδομα ενοικίου, και το κοινωνικό μέρισμα που μοιράστηκε για τρεις συνεχόμενες χρονιές.
– Ενισχύσαμε όλες τις οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά διπλασιάζοντας σχεδόν το επίδομα παιδιού.
– Φέραμε το πρόγραμμα δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, ώστε όλα τα νήπια της περιοχής να φοιτούν 2 χρόνια δωρεάν στα νηπιαγωγεία, έως ότου πάνε στο δημοτικό.
– Δημιουργήσαμε το κέντρο κοινότητας στην Παραμυθιά, ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται άμεσα για τα δικαιώματα τους.
– Παραδώσαμε δωρεάν εξοπλισμό σε δεκάδες χωριά της περιοχής, ώστε να πιάνουν τηλεοπτικό σήμα.
Φίλες και φίλοι,
Αυτά είναι μόνο κάποια από εκείνα που έγιναν με τη δύναμη που μας δώσατε. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε αγαπητοί συμπολίτες πως ότι πετύχαμε για τον τόπο μας, το πετύχαμε μαζί. Είτε αφορά τα μικρά είτε αφορά μεγάλα.
Μαζί ελευθερώσαμε τη χώρα από τους δανειστές, μαζί πετύχαμε εκεί όπου όλοι οι άλλοι απέτυχαν παταγωδώς, μαζί καταφέραμε να σηκώσουμε τη χώρα στα πόδια της, μαζί προστατέψαμε τους πιο αδύναμους, μαζί ρίξαμε την ανεργία, μαζί ξεκολλήσαμε την οικονομία από το βούρκο της ύφεσης, μαζί ενισχύσαμε την δημόσια παιδεία και την υγεία, μαζί στρώσαμε το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο. Γι αυτό μας φοβούνται, γιατί ξέρουν ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά, γιατί γνωρίζουν καλά, ότι μαζί είμαστε ανίκητοι.
Φίλες και φίλοι
Τα διλλήματα των επερχόμενων εκλογών είναι ξεκάθαρα:
– Θα παραδώσουμε όλα αυτά που με τόσες θυσίες κερδίσαμε, σε εκείνους που περιμένουν πως και πώς να επιστρέψουν στον τόπο του εγκλήματος? Ή θα προχωρήσουμε με λυμένα πλέον τα χέρια, και με την εμπειρία που τώρα διαθέτουμε, στο δικό μας σχέδιο για το αύριο?
– Θα επιβραβεύσουμε τη διαπλεκόμενη επιχειρηματικότητα, και τους σπόνσορες του κύριου Μητσοτάκη, παραδίδοντας τους τα γεμάτα δημόσια ταμεία? Ή θα αξιοποιήσουμε τα αποθέματα των κόπων και των αγώνων μας, για να φέρουμε μια ευημερία με κοινωνική δικαιοσύνη, και προστασία για όλους?
– Θα κάνουμε το βήμα προς τα πίσω, επιστρέφοντας στην καταστροφή του παραγωγικού ιστού του τόπου μας, και στην εξαφάνιση των εργασιακών δικαιωμάτων? Ή θα κάνουμε το άλμα μπροστά, με ανάπτυξη για όλους και στήριξη του κόσμου της εργασίας?
Αυτά είναι τα διλλήματα που πρέπει να απαντήσουμε, αυτά είναι τα διλλήματα που αφορούν τη ζωή μας, το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. Σε αυτά τα διλλήματα η μόνη απάντηση, είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ και την προοδευτική συμμαχία.
Γνωρίζω ότι ο αγώνας είναι δύσκολος, όμως εμείς αποδεικνύουμε χρόνια τώρα ότι είμαστε για τα δύσκολα. Στις 7 του Ιούλη το πρωί, οι κάλπες θα είναι άδειες, εμείς θα τις γεμίσουμε.
Στο χέρι μας είναι να τις γεμίσουμε με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και της προοδευτικής συμμαχίας, στο χέρι μας είναι να κάνουμε την ανατροπή, στο χέρι μας είναι η δυνατότητα ο λαός μας να βγει για άλλη μια φορά νικητής.
Αποδείξαμε ότι μπορούμε, συνεχίζουμε μαζί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *