Μ.Κάτσης για τα εγκαίνια του ΤΕΠ: “Μια τομή για την Υγεία στη Θεσπρωτία- Οι πολίτες ο τελικός κριτής του όλου εγχειρήματος”

Share Button

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος θα έλεγα για την παρουσία όλων εδώ σήμερα, μα κυρίως επειδή ανοίγει και επίσημα το Τμήμα Eπειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας,

Ένα έργο που ύστερα από 18 περίπου χρόνια παίρνει σάρκα και οστά, αφού πέρασε από 40 κύματα, και ενώ αλλάξανε πολλά στη χώρα,

Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για μια ιστορική μέρα, για τους πολίτες της Θεσπρωτίας και τον Ηπειρωτικό λαό και τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής εν γένει.

Και επειδή η ιστορία δεν έχει ιδιοκτήτες θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι γιατί το πιστεύω βαθειά:

Τα έργα κοινής ωφέλειας δεν ανήκουν σε καμιά κυβέρνηση, κανέναν υπουργό, βουλευτή ή αιρετό,
Τα έργα ανήκουν στον λαό, σε όλους τους πολίτες δλδ ανεξαιρέτως, που τα πληρώνουν από την τσέπη τους και εμείς οφείλουμε να σεβόμαστε και να αξιοποιούμε και το τελευταίο ευρώ του ελληνικού λαού.

Τα προβλήματα του έργου από το 2015 ήταν πολλά και πολυσύνθετα, όμως με πολιτική βούληση όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και πάρα πολύ δουλειά, που πιστέψτε με ήταν πολύ δύσκολο να συντονιστεί, φτάσαμε στα σημερινά εγκαίνια.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι που το παραδίδουμε λειτουργικό στους πολίτες. Οι πολίτες της Θεσπρωτίας μαζί με τους εργαζόμενους είναι ο τελικός κριτής του όλου εγχειρήματος.
Το πόσο σημαντικό είναι αυτό το έργο για την περιοχή το είπανε οι προλαλήσαντες, θα πουν περισσότερα και οι επόμενοι από εμένα. Η μόνη διάσταση που θα ήθελα να βάλω είναι ότι η λειτουργία του ΤΕΠ είναι μια τομή για την Υγεία στη Θεσπρωτία και εντάσσεται σε ένα συνολικότερο σχέδιο που έχουμε τόσο κεντρικά όσο και τοπικά.

Πλέον υπάρχουν όλα τα θεσμικά εργαλεία και οι προβλέψεις ώστε σύντομα να έχουμε το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας σε πλήρη ανάπτυξη με την έλευση και του υπόλοιπου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αλλά και των προσλήψεων σε γιατρούς ειδικοτήτων ΤΕΠ.

Τέλος, θα ήθελα να πω ότι πριν ασχοληθώ από θέση ευθύνης με την πολιτική είχα υποτιμήσει την σημασία των προσώπων. Η αλήθεια όμως είναι ότι παίζουν τεράστιο ρόλο: Για αυτό τον λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συντελεστές που χωρίς την βοήθειά τους και την προσωπική τους ενασχόληση δεν θα είχαμε αυτή την εξέλιξη:

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Παύλο Πολάκη, που μαζί με τον Αντρέα Ξανθό έχουν κάνει ένα τεράστιο έργο στην Υγεία με θεσμικές τομές, πρωτοπόρες πολιτικές και συγκρούσεις με συμφέροντα. Το δημόσιο σύστημα Υγείας στάθηκε στα πόδια του και έχει περάσει στην φάση της ανάπτυξης. Τα αποτελέσματα του μεγάλου αγώνα του Υπουργείου έχουμε τη χαρά να τα βλέπουμε και στη Θεσπρωτία.

Ευχαριστώ επίσης από καρδιάς τον Γιώργο Γιαννόπουλο, που τόσο ως διοικητής της 6ης Υπε όσο και από την θέση του ως ΓΓ του ΥΠ. Υγείας αποτέλεσε τον επιστημονικό εμπνευστή του όλου εγχειρήματος αλλά και σε καίρια σημεία σαν γαλλικό κλειδί ξεκλείδωνε όλα τα προβλήματα τη στιγμή που έπρεπε.

Καταλυτικό ρόλο με καθοριστική συνδρομή και συνεργασία έπαιξε η Περιφέρεια Ηπείρου που στήριξε έμπρακτα την ολοκλήρωση του έργου, με συνδρομή σε πόρους, τεχνικές υπηρεσίες αλλά και με την δημοπράτηση του δρόμου για την πίσω είσοδο του ΤΕΠ. Τους ευχαριστούμε από καρδίας γιατί με την στάση τους αποδεικνύουν ότι οι συνέργειες και η συνεννόηση στα μεγάλα θέματα είναι όχι μόνο ζητούμενο, αλλά φέρνει απτά αποτελέσματα. (Αλέκο, Θωμά ευχαριστούμε)

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά από καρδιάς και τα στελέχη της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, τον Τάκη τον Νικολόπουλο,{ και τους υποδιοικητές Μίλτο τον Ζαμπάρα και τον κ. Κωστακιώτη } που σε συνεργασία με τον διοικητή του νοσοκομείου Σπύρο Δερδεμέζη και τον συντονιστή Σπύρο Αθανασίου, κατέβαλαν άοκνες προσπάθειες για αυτό το μεγάλο πρότζεκτ με εξαίρετη αποτελεσματικότητα.

Ευχαριστούμε και όλους και όλες τους εργαζόμενους στις δομές υγείας που παρά τις δυσκολίες βάλανε πλάτη και στήριξαν το εγχείρημα ψυχί τε και σώματι.

Εύχομαι το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας να πετύχει τον ρόλο του και όλα δειχνουν ότι θα το κάνει ,

Να είναι αχρείαστο !

Και να σηματοδοτήσει την επόμενη μέρα που θα την ατενίσουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία και τόλμη.

Σας ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *