Μ.Παπαευσταθίου (σχολική σύμβουλος φιλολόγων Θεσπρωτίας) για την εκδήλωση μελοποιημένης ποίησης την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα

Share Button

Στην εκδήλωση μελοποιημένης ποίησης με τίτλο «…Μακρινή Μητέρα Ρόδο Αμάραντο..» που θα πραγματοποιηθεί την στην Ηγουμενίτσα αναφέρθηκε η Μαρούλα Παπαευσταθίου Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Θεσπρωτίας μιλώντας στην εκπομπή  «ό,τι πεις εσύ»(Γιώργος Γκόντζος) στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν  το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, το Εργαστήριο Μουσικής Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Θεσπρωτίας, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο  του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου στην Ηγουμενίτσας.

Στην εκδήλωση θα ακουστούν ποιήματα Ελλήνων ποιητών που μελοποίησαν ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης από την Χορωδία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το φωνητικό σύνολο Concentus.

Η Μ.Παπαευσταθίου ανέφερε τους συντελεστές της εκδήλωσης και τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι μια γιορτή λόγου και μέλους που θα δώσει μια χαρούμενη νότα στην Θεσπρωτία»

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής της ,θύμισε την συγκίνηση του Μίκη Θεοδωράκη όταν διάβασε για πρώτη φορά το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ του Οδυσσέα Ελύτη και σχολίασε την ευτυχή συγκυρία από την οποία κορυφαία ποιήματα Ελλήνων ποιητών έγιναν ευρύτερα γνωστά χάρις στους δυο κορυφαίους Έλληνες συνθέτες.

Ακούστε την συνέντευξη

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *