Νέος διοικητής της 3ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ ο Αρχιπλοίαρχος Κων/νος Λαμπρόπουλος-Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας

Share Button

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας η τελετή για την αλλαγή φρουράς στην διοίκηση της 3ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) Κωνσταντίνος είναι ο νέος διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λιμενικού Σώματος Ηπείρου και Ιονίων Νήσων αντικαθιστώντας τον απερχόμενο Αρχιπλοίαρχο  ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ ΔΕΞΙΑ)

 

 

 

 

Δείτε στην κάμερα του ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ χαρακτηριστικό απόσπασμα του απερχόμενου Διοικητή όπως αναγνώστηκε:

Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα του νέου Διοικητή όπως αναγνώστηκε

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του νέου  Διοικητή της 3ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

  1. α) Σχεδόν μετά από 26 χρόνια υπηρεσιακής θητείας, ευχαριστώντας ακόμη μια φορά το Θεό για ό,τι μέχρι σήμερα μου χάρισε, αναλαμβάνω με ανάμικτα συναισθήματα και συγκίνηση στην πόλη που ξεκίνησα την καριέρα μου νέος Σημαιοφόρος του Λ.Σ., τη Διοίκηση της 3ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

– Απευθύνω στο προσωπικό αυτής καθώς και των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής και ΑΕΝ εγκάρδιο χαιρετισμό.

– Έχοντας συναίσθηση του υπηρεσιακού βάρους και της ευθύνης, της θέσεως, δεσμεύομαι προς όλους σας ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθώ κατά τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντά μου και στην αποστολή μας.

β) Πρωτίστως θέλω να εκφράσω τις εκ βάθους καρδίας ευχαριστίες προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν τοποθετώντας με στο τιμόνι της 3ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να δικαιώσω την επιλογή τους.

γ) Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω και όλους τους συναδέλφους, με τους οποίους συνυπηρέτησα μέχρι σήμερα, υφισταμένους και προϊσταμένους μου για σπόρους αγάπης, συνεργασίας, συναδελφικότητας που έσπειραν στη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου καθώς, σ’αυτούς οφείλω τους καρπούς που απολαμβάνω.

δ) Απευθυνόμενος στον απερχόμενο Διοικητή Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη, εύχομαι να έχει Υγεία, Ευτυχία, καλή τύχη και επιτυχία στο έργο του καθώς επίσης ο Άγιος Νικόλαος να καθοδηγεί τα πνευματικά και σωματικά βήματά του.

  1. Αναγνωρίζω και τιμώ το σημαντικό έργο που επιτελέστηκε μέχρι σήμερα από τους προκατόχους μου και σας καλώ όλους να συνεχίσετε τις προσπάθειές σας έτσι ώστε να ανταποκριθούμε με επιτυχία στο σημαντικό και ευαίσθητο έργο που μας έχει αναθέσει η Πολιτεία. Πιστεύω στην έννοια ”σύνολο-ομάδα” και όχι σε μονάδες, που αν και ενίοτε ικανές, παραμένουν μονάδες.

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Λιμενοφύλακες:

  1. Να ενεργείτε, με βάση τους κανόνες της στρατιωτικής δομής, που διέπει τη λειτουργία του Σώματος, εντός του πλαισίου αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεών σας.

α) Η πίστη και η εμμονή σας στην επιτέλεση του υπηρεσιακού καθήκοντος, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πρέπει να είναι μόνιμη, σταθερή επιδίωξή σας.

β) Μέσα από τον καθημερινό αυτοέλεγχο και την αυτοκριτική, να εντοπίζετε εκείνα που πρέπει να βελτιώνετε, όσο και εκείνα που πρέπει να εγκαταλείψετε.

γ) Η συνεχής αναζήτηση της γνώσης και της επιμόρφωσης για περαιτέρω βελτίωση της επαγγελματικής θέσης σας, πρέπει να είναι ο αυτοσκοπός.

δ) Η γνώση και εμπέδωση των νέων τεχνολογιών, με καλή αντίληψη των εφαρμογών, πρέπει να αποτελέσουν το σύγχρονο εργαλείο στην υπηρεσιακή πρακτική.

  1. Η αποδοτικότητα θα αποτελεί μέγεθος μετρήσιμο. Μόνο έτσι θα υπάρχει αντικειμενική αξιολόγηση του έργου ενός εκάστου και γενικότερα μιας εκάστης Υπηρεσιακής μονάδας.
  2. Να προστέψετε και να αξιοποιήσετε στο έπακρο όλα τα υλικοτεχνικά μέσα που σας παρέχει η Υπηρεσία, τα οποία αποτελούν περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού λαού και βεβαίως δικά σας.
  3. Τις δύσκολες αυτές ώρες που περνά η χώρα και καθένας από μας χωριστά, σας καλώ να παραμείνετε ψύχραιμοι και αξιοπρεπείς και να συνεχίσετε ως επαγγελματίες να πράττετε το καθήκον σας όπως μέχρι σήμερα κάνετε.
  4. Είμαι σίγουρος ότι όλοι με αίσθημα ευθύνης, αυταπάρνησης και επαγγελματισμό παρά τα τόσα προβλήματα της καθημερινότητας, θέτοντας πολλές φορές τις οικογενειακές στιγμές και τις μικρές προσωπικές απολαύσεις σε δεύτερη μοίρα, θα συνεχίσετε να επιτελείτε το καθήκον σας στο μέγιστο βαθμό.
  5. Σας διαβεβαιώνω ότι στη διάρκεια της θητείας μου ως Προϊσταμένου της 3ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. θα επικρατήσουν οι αρχές: ΗΘΟΣ- ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ- ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ- ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ- ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ- ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Η εδραίωση της αξιοκρατίας, της αντικειμενικότητας, της αξιοπιστίας, η εργατικότητα, ο επαγγελματισμός και όχι ο εφησυχασμός αποτελούν το βασικό μας άξονα και προς την κατεύθυνση αυτή ζητώ τη συνδρομή σας.

  1. Επ’ευκαιρία επιθυμώ να τονίσω ότι θα με βρείτε δίπλα σας, έτοιμο να μοιρασθώ τις δυσκολίες και τα προβλήματά σας είτε αυτά είναι υπηρεσιακά, προσωπικά ή οικογενειακά. Θα με βρείτε απέναντί σας σε κάθε ολιγωρία, αδιαφορία, αναβλητικότητα ή μικρόθυμη συμπεριφορά σας που μαρτυρεί έλλειψη αρχών και αξιών.
  2. Μη ξεχνάτε ότι όλοι αποτελούμε κρίκο της ίδιας αλυσίδας, που ενώνει την κοινωνία με τη θάλασσα και τους ανθρώπους της. Καθημερινά κρινόμαστε ως άτομα, ως Υπηρεσιακή μονάδα και ως Λιμενικό Σώμα. Όλοι μαζί, ο καθένας από τη θέση που έχει ταχθεί, πρέπει να συμβάλλουμε στον κοινό σκοπό που είναι μέγιστη προσφορά στην κοινωνία, στον Έλληνα Ναυτικό, στον απόμαχο της θάλασσας, στον Ευρωπαίο και Παγκόσμιο πολίτη, μέσα από πράξεις ευθύνης και συνέπειας.
  3. Έχοντας εμπιστοσύνη σε εσάς και τις δυνατότητές σας, καλώ, καθένα ξεχωριστά, να επιταχύνει τον προβληματισμό του, εν μέσω σύγχρονων προκλήσεων και απαιτήσεων ώστε να κινηθούμε δυναμικά προς τα εμπρός, να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, ακόμη χρησιμότεροι, ακόμη αποτελεσματικότεροι, μη ξεχνώντας όμως τον όρκο που δώσαμε προς την Πολιτεία ενώπιον του Θεού, με γνώμονα πάντα, το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου, καθώς αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση κάθε ευνομούμενης και δημοκρατικής πολιτείας.
  4. Τελειώνοντας, θα ήθελα να σημειώσω ότι εμείς, ως στελέχη, ευτυχούμε να υπηρετούμε στο Λιμενικό Σώμα εν καιρώ ειρήνης. Παρά ταύτα όμως και εν καιρώ ειρήνης υπήρξαν συνάδελφοι που έφτασαν στο απόγειο της προσφοράς, έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στις Λιμενικές Αρχές όπου υπηρέτησαν και για το λόγο αυτό πρέπει να τους μνημονεύσουμε. Επιτρέψτε μου λοιπόν να αναφωνήσω ΖΗΤΩ υπερ Τιμής και Δόξας του Λιμενοφύλακα ΖΑΜΠΑΤΗ Μαρίνου.

ΖΗΤΩ υπερ Τιμής και Δόξας του Επικελευστή Λ.Σ. ΤΑΤΣΑΚΗ Σωτηρίου.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ!

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ!

 

Ο  Διοικητής                                                               

                                                                                     Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ.  ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

 

 

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την τελετή παράδοσης-παραλαβής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *