Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1o τουρνουά μπάσκετ 3on3 της ΚΝΕ Θεσπρωτίας στην Παραμυθιά

Share Button

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο τουρνουά Basketball 3on3 Παραμυθιάς, το οποίο παρακολούθησε πλήθος νέων, που διοργάνωσε η Οργάνωση Θεσπρωτίας της ΚΝΕ. Το τουρνουά ξεκίνησε την Παρασκευή 16 Ιούνη και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 17 Ιούνη στο γήπεδο του παλιού Δημοτικού Σχολείου. Το σύνθημα των εκδηλώσεων ήταν «Όχι σε όλα τα ναρκωτικά – Ναι στον αθλητισμό».

Στο τουρνουά συμμετείχαν 31 ομάδες όλων των κατηγοριών με 117 αθλητές από την Παραμυθιά και άλλες περιοχές του Δήμου Σουλίου, την Ηγουμενίτσα, τα Γιάννενα και το Καναλάκι. Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν 27 παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, 48 παιδιά και νέοι ηλικίας 13-17 ετών, 20 νέοι ηλικίας 18-29 ετών και 22 «αιώνιοι νέοι» άνω των 30…

Στο αγωνιστικό μέρος, στην κατηγορία παιδιών δημοτικού, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκαν οι «Anonymous» νικώντας στον τελικό την ομάδα «Warriors της Παραμυθιάς» ενώ την τετράδα συμπλήρωσαν οι «Fighters» (η μόνη ομάδα κοριτσιών) και οι «Κεραυνοί του Μπάσκετ». Τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν οι «ΡΑΣ», οι «Winners», οι «Μαχητές» και «οι Παιχταράδες του 2007» που παρά τη μικρή τους ηλικία πάλεψαν ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Στην κατηγορία γυμνασίου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκαν οι «All Star» μετά από τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή με τους «Bloomers» (2οι) και τους «No name» (3οι) ενώ στην 4η θέση κατατάχθηκαν οι «Warriors».

Στη μεγάλη κατηγορία των 19 ομάδων που διεξήχθη Παρασκευή και Σάββατο, πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκαν οι «ΤΕΙ» που νίκησαν, σε έναν τελικό που «έσπασε καρδιές» και με την παρουσία πλήθος κόσμου, την ομάδα «Τα Κοράκια» με 15-12.

Την τετράδα συμπλήρωσαν οι «Vapata Bulls» και «Dream Team». Στην 5η θέση κατετάγησαν οι: «Black & Yellow», «ΚΕΘΕΑ Ήπειρος», «Γιούκος-Λαρρυ» και «Los Bomberos». Στην 9η θέση κατετάγησαν οι: «NWA», «Fantastic 5», «ΣΟΥΛΙ», «Σεβαστό», «Fire Team», «Τα Παιδιά του Άδη», «ΧΚ», «Thunder Nation», «Οι Πρόεδροι»,«Αχτύπητοι» και «Αόρατοι».

Πριν τον τελικό διεξήχθη ο διαγωνισμός τρίποντων με ρεκόρ συμμετοχών (21). Στον τελικό αναμετρήθηκαν οι Αλέξανδρος Γραμμόζης (1ος στον προκριματικό), Αλέξανδρος Ζιώγας και Βύρωνας Βάτσιος. Τελικά ο Βύρωνας Βάτσιος κατάκτησε το διαγωνισμό με «χέρι αλφάδι».

Το Σάββατο πριν τους ημιτελικούς πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο και εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Όχι σε όλα τα ναρκωτικά» όπου και τοποθετήθηκαν ο Γιώργος Σαββίδης μέλος του προσωπικού του Συμβουλευτικού Σταθμού Ηγουμενίτσας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και εκ μέρους της ΚΝΕ η Κατερίνα Δήμα.

Η Οργάνωση Θεσπρωτίας επισημαίνει ότι η επιτυχία, σε κάθε επίπεδο, της διοργάνωσης επιβεβαιώνει τη δίψα της νέας γενιάς για μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό κόντρα στις λογικές της παραίτησης, του ατομικισμού, της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, της απαισιοδοξίας, των αδιεξόδων.

Τονίζει επίσης:

«Η ΚΝΕ έκανε το πρώτο βήμα. Ο πάγος έσπασε. Το αίτημα για μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό με υποδομές που να ανταποκρίνονται στην τεχνική πρόοδο του 21ου αιώνα είναι εδώ και το βροντοφώναξαν με τη συμμετοχή τους όλοι ο συμμετέχοντες.

Θα θέλαμε θερμά και ειλικρινά να ευχαριστήσουμε:

Τους 117 ερασιτέχνες αθλητές όλων των ηλικιών αλλά και τους περισσότερους από 30 νέους και μη που βοήθησαν στην τεχνική υποστήριξη του τουρνουά.

Το επιστημονικό προσωπικό και τα παιδιά της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος για την αμέριστη συμπαράσταση τους.

Το ερασιτεχνικό καλαθοσφαιρικό σωματείο ΚΑΕ Παραμυθιάς για την ανεκτίμητη υποστήριξή του σε όλους τους τομείς της διοργάνωσης.

Τις ομάδες “Τα Κοράκια” και “Black & Yellow” για τη βοήθεια τόσο στην προπαγάνδιση της διοργάνωσης όσο και στο στήσιμο του όλου τουρνουά.

Το προσωπικό και τη διοίκηση του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς και τη γιατρό Έφη Τζίμα που αφιλοκερδώς προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες τις.

Τους εργαζόμενους του Δήμου Σουλίου, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας και όσους άλλους ενεπλάκησαν από πλευράς Δήμου και παρέδωσαν το γήπεδο σε άρτια κατάσταση.

Ραντεβού τον Ιούνιο του 2018 στο 2ο τουρνουά!!!

…αλλά και καθημερινά στους αγώνες για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *