Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στηρίζει το City Challenge και το δίκτυο έξυπνων πόλεων

Share Button

«Aφετηρία μιας μεγάλης προσπάθειας που ξεκινάει η ΚΕΔΕ με στόχο την ανάδειξη της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας ως πολλαπλασιαστές ισχύος της αναπτυξιακής αναγέννησης της χώρας», χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης τον 1ο τριήμερο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών και Υπηρεσιών CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity.
Η δράση που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ είχε ως θέμα την τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία στο ευρύτερο πεδίο των έξυπνων πόλεων (smartcities).
Διοργανώθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος – Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού” στο Μοσχάτο Αττικής.

To CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity ήταν ένας τριήμερος Μαραθώνιος Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών και Υπηρεσιών στον οποίο αναπτύχθηκαν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ενισχύουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου νέοι, φοιτητές, στελέχη των Δήμων, αναλυτές, προγραμματιστές, επαγγελματίες και γενικότερα οποιοσδήποτε είχε μια ιδέα σε θέματα που σχετίζονται με την αυτοδιοίκηση και ενδιαφερόταν να την αναπτύξει και να την παρουσιάσει σε ολοκληρωμένη πιλοτική εφαρμογή στο διαδίκτυο ή/και σε κινητά τηλέφωνα σε τεχνολογίες που γνωρίζει, διαγωνίστηκε στο πλαίσιο μιας ομάδας για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής – υπηρεσίας χρήσιμης για τους Δήμους, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.


Στο CITY CHALLENGE συμμετείχε ως μέντορας ο επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Ηγουμενίτσας Γιώργος Ντάνης. Όπως εξηγεί ο ίδιος, και οι 50 ομάδες που συμμετείχαν, παρήγαγαν καινοτόμες λύσεις, χρήσιμες για τους Δήμους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του Μόνιμου Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Υπηρεσιών της Κ.Ε.Δ.Ε., οι νικητές του Μαραθωνίου θα έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν περαιτέρω τις εφαρμογές τους, οι οποίες στην πορεία θα είναι στη διάθεση των Δήμων.

 

 

 

 

 

 

 
Επιπλέον πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μελών του Δικτύου της Κ.Ε.Δ.Ε. για τα στελέχη ΤΠΕ των Δήμων, στο οποίο ο κ.Ντάνης συμμετείχε εκ μέρους του Δήμου Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε., η οποία έχει ως στόχο την δημιουργία ψηφιακής κουλτούρας στους Δήμους, καθώς και την πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.
«Ήδη τα πρώτα βήματα έχουν γίνει σε σημαντικά για τους Δήμους θέματα. Ενδεικτικά σας αναφέρω τη σύνδεση των Δήμων με το Κέντρο Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και τη πρόταση Διαλειτουργικότητας με το Ελεγκτικό Συνέδριο. Με πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού αλλάζουμε το τοπίο των ΤΠΕ στη χώρα μας», τόνισε ο κ.Ντάνης με δηλώσεις του στον ΘΠ και συμπλήρωσε: «Στο workshop καλών πρακτικών, είχα τη χαρά να παρουσιάσω τα βήματα και τις παρεμβάσεις που έγιναν στον Δήμο μας προκειμένου, αξιοποιώντας τις ΤΠΕ να εξοικονομήσουμε πόρους, και να βελτιστοποιήσουμε τις εσωτερικές διαδικασίες του Δήμου μας με γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους δημότες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *