Ο χαιρετισμός του Μάριου Κάτση στην ημερίδα “παραδοσιακοί οικισμοί και βιώσιμη ανάπτυξη” της Ομοσπονδίας Μουργκάνας

Share Button

Στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Μουργκάνας σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών με θέμα “παραδοσιακοί οικισμοί και βιώσιμη ανάπτυξη” που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αθήνα βρέθηκε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.

Κυριότερα σημεία του χαιρετισμού:

– Η πολιτεία έχει δείξει την μέριμνά της εμπράκτως στα χωριά της Μουργκάνας, που έχουν υποστεί έντονη εγκατάλειψη τις τελευταίες δεκαετίες.

– Επίδομα 400€ του Υπ. Υγείας, ως κίνητρο στους αγροτικούς ιατρούς των χωριών Λιάς, Άγιοι Πάντες, Λίστα και Παλαιοχώρι προκειμένου να στελεχωθούν.

– Δημιουργία του θεσμού της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας που δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στους λιγοστούς κατοίκους των χωριών και τους απαλλάσσει από άσκοπες μετακινήσεις για υπηρεσιακά ζητήματα (επικύρωση εγγράφων, αναφορές κ.α) στην πρωτεύουσα του Νομού ή του Δήμου.

– Υλοποίηση του έργου RURAL BRODBAND απο το Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής για πρόσβαση όλων των λευκών περιοχών στις ευρυζωνικές ταχύτητες και στο διαδίκτυο με οπτική ίνα ή ασύρματη ζεύξη. Ισοπολιτεία. Όχι πολίτες δύο κατηγοριών.

– Ένταξη των ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών στα έξτρα κίνητρα χρηματοδοτικά του νέου αναπτυξιακού νόμου που ψηφίσαμε τον περασμένο χρόνο. Κίνητρα στους απόδημους, να επενδύσουν στην περιοχή των προγόνων τους και να επιστρέψουν στην ύπαιθρο αντιστρέφοντας την εγκατάλειψη των τελευταίων δεκαετιών κρατώντας ζωντανά τα χωριά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *