Παρουσίαση του βιβλίου “Χορεύοντας με τις νεράιδες” του Θεσπρωτού συγγραφέα Σωτήρη Λ. Δημητρίου στην Ηγουμενίτσα

Share Button

Ο Θεσπρωτός συγγραφέας Σωτήρης Λ.Δημητρίου παρουσιάζει το βιβλίο του “Χορεύοντας με τις νεράϊδες” την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πάνθεον” στην Ηγουμενίτσα.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Dr Ρένα Καραμίντζιου Καρδιολόγος-Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών
Ελένη Χαλματζή Ψυχολόγος

Διαβάζουν αποσπάσματα:

Άρτεμις Αγαθοπούλου Ηθοποιός, σκηνογράφος Καλλιτέχνης
Μάγδα Μίαρη – Μπάλλου Ερασιτ. Ηθοποιός ΙΕΚ Υποκριτικής
Γιώργος Λουκάς Ερασιτ. Ηθοποιός ΙΕΚ Υποκριτικής

“…Περπάτησε μέσα στην νύχτα μονάχος κι αν μέσα στην μοναξιά δεν ακούς τίποτα, παρά μόνο το θρόισμα των φύλλων σταμάτα. Το απαλό αεράκι της νύχτας, ίσως σου ψιθυρίσει κάτι στ΄ αυτί. Ίσως να είναι κάτι από έναν άλλο κόσμο. Από έναν κόσμο που αισθανόμαστε ή έστω που φανταζόμαστε αλλά δεν βλέπουμε. Μα, μη γυρίσεις το κεφάλι, πίσω στο σκοτάδι να δεις. Μη προσπαθείς να σπάσεις τον αόρατο τοίχο που σε ενώνει ή σε χωρίζει από αυτά που βλέπεις ή που δεν βλέπεις γύρω σου αλλά που ίσως και να τα φαντάζεσαι. Μπορεί τρυφερά λόγια κι ερωτικά να έρχονται στ΄ αυτιά σου με τον αέρα, με το χάδι και των φύλλων το θρόισμα…”

Αφηγήσεις, θρύλοι και παραδόσεις από τον παραφυσικό κόσμο.

Μετά το ιστορικό βιβλίο-αφήγημα σε μορφή μυθιστορήματος, που πήρε θετικές κριτικές από όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα από τον κόσμο του βιβλίου, ήρθε το δεύτερο που η βάση του είναι η παράδοση και η λαογραφία.

Ο Σωτήρης Δημητρίου είναι βραβευμένος από την ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ, για τρεις συνεχόμενες χρονιές. (2016,2017 και 2018).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *