Παρουσίαση του προγράμματος “Υγεία για Όλους” από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Hπείρου την Πέμπτη

Share Button

ugeiaΤην Πέμπτη 18.8.2016 και ώρα 18.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Hπείρου ( Ν. Ζέρβα 2, 4ος όροφος, γρ.6), Περιφερειακή συνάντηση, στην οποία θα παρουσιαστεί το Πρόγραμμα ΄΄Υγεία για Όλους΄΄, από τους συντονιστές του Προγράμματος, παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας, των Δήμων , εκπροσώπων της 6ης Υ.ΠΕ., και του Π.Π.Ν.Ιωαννίνων, της Επιστημονικής Επιτροπής Ηπείρου, εκπροσώπων της Καρδιολογικής Εταιρείας, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης ΄΄Υγεία για Όλους΄΄.

Μέσα από την συζήτηση και την συνεργασία, οι παρόντες θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τις δυσκολίες εφαρμογής και να αναλάβουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου το Πρόγραμμα να υλοποιηθεί συντονισμένα και με επιτυχία άμεσα στους Δήμους της Περιφέρειας Ηπείρου, μεγιστοποιώντας τα οφέλη των αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, ανεργίας και κοινωνικού αποκλεισμού, αποτελεί επιτακτική ανάγκη τόσο της πολιτείας όσο και της κοινωνίας, η αφιλοκερδής βοήθεια στους συνανθρώπους, δίνει στον καθένα μας την ικανοποίηση του να προσφέρει δύναμη και στήριξη σε εκείνους που το έχουν ανάγκη. Όραμά μας είναι μία κοινωνία στην οποία όλες οι ΄΄Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες΄΄ θα έχουν ίση μεταχείριση και προστασία από το νόμο, ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην υγεία, την αγορά εργασίας και θα ενθαρρύνονται να συμμετέχουν ενεργά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ζωή του τόπου.

Οι ενδεικτικές δράσεις που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα είναι: Κλινική παιδιατρική εξέταση, εμβολιασμοί και οδοντιατρικός έλεγχος σε παιδιά, Γυναικολογική εξέταση: μαστογραφία – test pap, κλινική εξέταση ενηλίκων (παθολογικός- καρδιολογικός έλεγχος). Καταγραφή περιστατικών που χρήζουν άμεσης δευτεροβάθμιας περίθαλψης- προώθηση αυτών σε Μονάδες Υγείας. Δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης, καταγραφή στοιχείων και εμβολιασμών σε ηλεκτρονικό βιβλιάριο.

Με την υποστήριξη:

· Του Υπουργείου Υγείας

· Του Υπουργείου Εργασίας-Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

· Του KEΣΥ

· Της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

· Των Επιστημονικών φορέων

Οι συντονιστές του προγράμματος Σ. Καλανταρίδου, Ε.Θηραίος, Ε. Κούκκου, Ε. Σωτηροπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *