Πρόγραμμα A΄ ψεκασμού για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς έτους 2018

Share Button

Ενημερώνουμε τους ελαιοκαλλιεργητές του Δήμου Ηγουμενίτσας ότι στα πλαίσια της συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2018, για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός των ελαιοδέντρων σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.
Παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να έχουν ανοιχτά τα περιφραγμένα ελαιοκτήματα και οι κτηνοτρόφοι ή μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τα ζώα ή τα μελισσοσμήνη τους από τα ελαιοκτήματα προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες. Εάν κατά την περίοδο εφαρμογής των ψεκασμών δεν ολοκληρωθεί ή δεν πραγματοποιηθεί ο ψεκασμός για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους ή άλλους) τότε θα ολοκληρωθεί την επομένη μέρα. Οι ελαιώνες που εντάσσονται πρέπει να είναι: α. συγκροτημένοι, συνεχόμενοι και αμιγείς, β. μακριά από κατοικημένες περιοχές και γ. Χωρίς την παρεμβολή βιολογικής καλλιέργειας ελαιώνων.
Ανάδοχος του προγράμματος ψεκασμού είναι ο Αθανασίου-Σιούλας Αθανάσιος (Γεωπόνος-Μελετητής).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2665360151, 2665360160 (Γεωπόνοι Π.Ε. Θεσπρωτίας) και 6977520843 (ανάδοχος ψεκασμού).

Φωτογραφία του χρήστη Δήμος Ηγουμενίτσας / Municipality of Igoumenitsa.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *