Πρώτη σύσκεψη για το νεοσύσαστο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μουργκάνας-Ποιες εκδηλώσεις είναι στα σκαριά

Share Button

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μουργκανας συγκάλεσε στις 10-5-17 την πρώτη σύσκεψη με τους Προέδρους των Αδελφοτήτων,μέλη των Δ.Σ τους, καθώς και με προσωπικοτητες της περιοχής μας με σκοπό την προετοιμασία της 2ης Γιορτής Πολιτισμού ”ΜΑΝΑ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ” που θα πραγματοποιηθει τον προσεχή Αύγουστο στα χωριά μας.

Συμμετείχαν δε και οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Τσοπόκης, κ.Θωμάς Σμπίτας, κα Ζωή Ντρούγκα
Έχοντας ως σημείο αναφοράς την καθόλα επιτυχημένη περυσινή 1η Γιορτή Πολιτισμού,ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΕΚΑΣ,αφού επεσήμανε τα στενά χρονικά περιθώρια που υπάρχουν από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου ΔΣ. παρουσίασε το περίγραμμα των εκδηλώσεων που επεξεργάζεται αυτό

Συγκεκριμένα,
Α. την πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης από τον θεατρικό όμιλο Φιλιατών (ΘΕ.Ο.ΦΙΛ.)
Β. την προβολή του έργου των Συγγραφέων Λογοτεχνών,και πνευματικών τεκνών της Μουργκάνας.
Γ. βραδιά ”Αστροπαρατήρησης” νυχτερινής φωτογράφισης,με την συμμετοχή εξειδικευμένων ερευνητών και ειδικού εξοπλισμού.
Δ. εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου στο Κρυονέρι (Λίμποβο) με την παράλληλη διοργάνωση τριήμερων εκδηλώσεων.
Ε. ανάβαση ,πεζοπορία,στην κορυφή του βουνού μας, την Μουργκάνα (υψομ.1806 μ)
Στην συνεχεία έλαβαν το λόγο οι Πρόεδροι και τα στελέχη των Αδελφοτήτων οι οποίοι πρότειναν να τεθούν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας διάφορες αντίστοιχες εκδηλώσεις Αδελφοτήτων και πολιτιστικών Συλλόγων,και κατέθεσαν επί πλέον αξιόλογες προτάσεις τις ποιες το Δ.Σ θα εξετάσει πριν την τελική του επιλογή..
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε με έμφαση πως ΚΥΡΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ,εκτός των άλλων,για την επιλογή της ημερομηνίας και του Χωρίου που θα προταθεί για την διοργάνωση της κάθε μιας δράσης που θα αποφασιστεί τελικά,θα είναι η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ στήριξης της από την αντίστοιχη Αδελφότητα ,Πολιτιστικό Σύλλογο,κ.α..
Για την οικονομική στήριξη των εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας μας ο Επιχειρηματίας, μόνιμα εγκατεστημένος στην Νότια Αφρική ΚΩΣΤΑΣ,ΗΛ.ΖΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΜΙΤΣΑ προσέφερε το πόσο των χιλίων Ευρώ.
Το Δ.Σ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ..!!!
Επίσης ο Δήμαρχος μας κος Σπύρος Πάπας με τον οποίο είμαστε σε επαφή για την καταγραφή και επίλυση γενικότερων προβλημάτων του τόπου μας (οδικό δίκτυο κτλ) υποσχεθεί οικονομική επιχορηγήσει τον πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν την συνάντηση,για τις προτάσεις και για τον γόνιμο προβληματισμο που αναπτύχθηκε.
Τα συγχαρητήρια προς το νεο Δ.Σ ειναι η ηθική δέσμευση να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας ..!!
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Αλέξης Τσεκας Δημήτρης Κανακοπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *