Σαρώνουν κινητή τηλεφωνία, Ιντερνετ & ξενοδοχεία οι νέοι φόροι

Share Button

internetΣτο πότε και το πώς θα εφαρμοστούν οι νέοι αυξημένοι φόροι στη σταθερή τηλεφωνία, το ίντερνετ και τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία κατέληξε η κυβέρνηση.

Οπως προκύπτει από απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γ.Πιτσιλή, το τέλος συνδρομητών θα επιβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2017 επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή/ και ευρυζωνικής πρόσβασης και υπολογίζεται σε 5% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας.

Το τέλος εισπράττεται από τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και αποδίδεται στη Φορολογική Διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξαρτήτως του χρόνου της εξόφλησής του.

Οσον αφορά στην επιβολή φόρου επί των διανυκτερεύσεων που θα ενεργοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018, η ΓΓΔΕ διευκρινίζει ότι ο φόρος επιβάλλεται ανά ημερήσια χρήση του δωματίου, σουΐτας, διαμερίσματος ή ενιαίας κατοικίας σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα και ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα ως εξής:

Για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα:

• 1-2 αστέρων 0,50 ευρώ
• 3 αστέρων 1,50 ευρώ
• 4 αστέρων 3,00 ευρώ
• 5 αστέρων 4,00 ευρώ

Για τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα:

• 1-2 κλειδιών 0,25 ευρώ
• 3 κλειδιών 0,50 ευρώ
• 4 κλειδιών 1,00 ευρώ

Ο φόρος επιβάλλεται από τις επιχειρήσεις κατά την έκδοση του φορολογικού στοιχείου και αποδίδεται στη Φορολογική Διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις, οι οποίες υποβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από αυτόν της έκδοσης κάθε φορολογικού στοιχείου. Ο εν λόγω φόρος δεν επιβάλλεται στις περιπτώσεις δωρεάν παροχής υπηρεσιών διαμονής από τις ως άνω επιχειρήσεις.

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται και η απόφαση για την αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα. Η απόφαση θα ορίζει την αύξηση από την 1η Οκτωβρίου του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ο ΕΦΚ αυξάνεται από τα 230 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, στα 280 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *