Σε Νεράιδα, Πετροβίτσα και Καλλιθέα, η Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας του Γιάννη Καραγιάννη-Στο επίκεντρο ο Καλαμάς

Share Button
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα επισκέψεων σε κοινότητες του Δήμου, η Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας του Γιάννη Καραγιάννη, βρέθηκε σε Νεράιδα, Πετροβίτσα και Καλλιθέα, όπου συνομίλησε με κατοίκους των περιοχών.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν κυρίως προβλήματα καθημερινότητας, πολιτικής προστασίας άλλα και ανάπτυξης, όπως η βελτιώσεις της αγροτικής οδοποιίας, οι διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών, οι παρεμβάσεις στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, οι συντηρήσεις δημοσίων κτηρίων, καθώς και η περιβαλλοντική και τουριστική ανάδειξη του ποταμού Καλαμά.
Οι κάτοικοι των περιοχών ενημερώθηκαν αναλυτικά για το πρόγραμμα έργων του Συνδυασμού ΔΗΜ.Ο.Σ. και για μια σειρά παρεμβάσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα και που καλύπτουν το σύνολο των αιτημάτων που αναφέρθηκαν.
Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στον ποταμό Καλαμά, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης σημείωσε πως πρόκειται για βασική προτεραιότητα του άξονα “Αειφόρος Ανάπτυξη” του προγράμματος αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “ο ποταμός Καλαμάς, ήρθε η ώρα να πάρει την θέση που του αξίζει τόσο στην τουριστική όσο και στην περιβαλλοντική πραγματικότητα του Δήμου μας. Η διαχρονική υποβάθμισή του, κυρίως από την αλόγιστη ανθρώπινη δραστηριότητα της βιομηχανικής περιοχής των Ιωαννίνων, σε συνδυασμό με την έλλειψη διαχειριστικού σχεδίου και συντονισμού των αρμόδιων φορέων είχε ως αποτέλεσμα την απαξίωση του, αν και επρόκειτο για ένα από τα στολίδια της Ηπείρου. Στόχος μας είναι ο ποταμός να μετατραπεί σε εργαλείο εξωστρέφειας με την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με προτεραιότητα στις μορφές ήπιας ανάπτυξης που θα συνδυάζουν αφενός το φυσικό κάλλος, αφετέρου τα μνημεία που βρίσκονται στο διάβα του.”
Οι επισκέψεις της Δημοτικής Ομάδας Συνεργασίας σε κοινότητες του Δήμου Σουλίου, θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει δημοσιευτεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *