Στα… κάγκελα της Βουλής οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι Θεσπρωτίας-Συνθήματα εναντίον του Πάνου Καμμένου-«Χρυσώνει το χάπι» με αλλαγές τις τελευταίας στιγμής η κυβέρνηση

Share Button

Σε τροποποιήσεις προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στο κείμενο του νομοσχεδίου που αφορά το νέο ειδικό μισθολόγιο για τα Σώματα Ασφαλείας και τους ένστολους γενικότερα, μετά από συνάντηση που είχε εκπροσώπους των σωματείων τους.

Πάντως, με σύνθημα: «Τα ψέμματα τελείωσαν- Όλοι στους δρόμους», η Ένωση  Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Θεσπρωτίας έδωσε δυναμικό παρών στην πανελλαδική συγκέντρωση των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας στην Αθήνα στην πλατεία Κολοκοτρώνη, καταλογίζοντας «βαριά και αποκλειστική ευθύνη» στην πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος, για «στρεβλώσεις και αδικίες» που παρατηρούνται στο νομοσχέδιο.

Αστυνομικοί, αλλά και στελέχη από όλα σώματα ασφαλείας, προσπάθησαν με το που έφτασε η πορεία στη Βουλή να εισβάλλουν στο κοινοβούλιο από την είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας. Τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν μπροστά στην είσοδο, κατάφεραν να αποτρέψουν το ντου των συναδέλφων τους, ενώ με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Δεν έλειψαν πάντως οι έντονες αντεγκλήσεις και οι σπρωξιές.

Συνθήματα εναντίον του Πάνου Καμμένου

Οι ένστολοι φώναξαν συνθήματα και εναντίον του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος, να θυμίσουμε, ότι είχε δώσει υποσχέσεις για την αποφυγή περαιτέρω περικοπών στα μισθολόγιά τους, καθώς και επιστροφής των χρημάτων που είχαν αφαιρεθεί, όπως είχε αποφασίσει το ανώτατο δικαστήριο.
Οι ένστολοι φώναξαν συνθήματα όπως «Καμμένε θυμίσου τον λόγο της τιμής σου και έστω και στα 4 άντε και παραιτήσου», «Φρουρά – φρουρά μας κλέβουν τα λεφτά» και «Καμμένε δεν κάνεις ούτε για τσοπάνης».

Σύμφωνα με ενημέρωση από αρμόδιες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά τις τροποποιήσεις, τα κύρια σημεία του νέου Ειδικού Μισθολογίου, είναι:

• Καμία μείωση δεν γίνεται στις ονομαστικές αποδοχές – διασφαλίζεται το επίπεδο αποδοχών του προσωπικού, αναγνωρίζεται το δύσκολο έργο τους, εξασφαλίζεται ότι απερίσπαστοι θα συνεχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους.

• Η προσωπική διαφορά είναι θεσμοθετημένη, κατοχυρωμένη και δεν έχει χρονικό περιορισμό εφαρμογής.

• Ενσωματώνονται στο βασικό μισθό επιδόματα, κάτι που αποτελούσε αίτημα επί σειρά ετών των συνδικαλιστικών ενώσεων.

• Υπάρχουν προβλέψεις επιδομάτων ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας, οικογενειακής παροχής και θέσης ευθύνης, όπως και πρόβλεψη επιπρόσθετων αποζημιώσεων για εργασία πέραν του πενθημέρου.

• Υπάρχει πρόβλεψη για επιδόματα αναπηρίας και κινδύνου, διατηρείται το επίδομα τροφής στους δοκίμους.

• Διατηρείται ο υπολογισμός του χρόνου στρατιωτικής θητείας και χρόνου φοίτησης στα ΑΕΙ για όσους το είχαν κατοχυρώσει μέχρι 31/12/2016.

• Διατηρείται το επίδομα για υπερωριακή απασχόληση όλα τα Σαββατοκύριακα.

• Καταργείται η αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών (που ίσχυαν μέχρι 31/12/2018).

• Βελτιώνεται η αποζημίωση για τη νυκτερινή εργασία (χωρίς τον κατώτατο περιορισμό των 488 ωρών).

• Διατηρείται το επίδομα για τους υπηρετούντες στα ΑΤ Κακαβιάς και Κρυσταλλοπηγής.

• Διατηρείται το επίδομα του προσωπικού Εσωτερικών Υποθέσεων, ΕΚΑΜ, ΕΜΑΚ, ΜΑΤ, Πυροτεχνουργούς κλπ.

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Πρώτο Θέμα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *