Στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Ένα σχολείο διηγείται…» το Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου (+ΦΩΤΟ, +ΒΙΝΤΕΟ)

Share Button

Με την ταινία «Ζωγραφίζοντας στην Θεσπρωτία του Ομήρου» το Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου μετέχει στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Ένα σχολείο διηγείται…»

Οι δώδεκα μαθητές της Γ2 Τάξης του Σχολείου πραγματεύτηκαν το επικό έργο «Οδύσσεια του Ομήρου» επιδιώκοντας μια διαφορετική προσέγγιση του μαθήματος της Ιστορίας.

Τα παιδιά με την καθοδήγηση και της επίβλεψη των δασκάλων χρησιμοποίησαν την φαντασία και την δημιουργικότητά τους συμμετέχοντας ενεργά σε μια ομαδική εργασία παράγοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

 

Οι μαθητές συγκέντρωσαν, ταξινόμησαν, διαλέξανε και χρησιμοποιήσανε προφορικές και γραπτές μαρτυρίες, φωτογραφίες, κινούμενες εικόνες και αξιοποίησαν γραπτές και προφορικές πηγές.

Το παράπονο των καθηγητών είναι η έλλειψη τεχνικού εξοπλισμού στο σχολείο. «Χρειάστηκε να δανειστούμε μια κάμερα και έναν υπολογιστή», μας είπαν χαρακτηριστικά. «Όλα γίνονται χάρη στο μεράκι των παιδιών και των δασκάλων».

Τον διαγωνισμό συνδιοργανώνουν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Δείτε την ταινία που ετοίμασαν οι μαθητές στο video που ακολουθεί:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *