Στο Φεστιβάλ “Tipicita’ in Blu” στην Ανκόνα της Ιταλίας μετέχει η πόλη της Ηγουμενίτσας

Share Button

Στο Φεστιβάλ Tipicita’ in Blu που διοργανώνεται στην Ανκόνα της Ιταλίας συμμετέχει η πόλη της Ηγουμενίτσας ως «τιμώμενη πόλη».

Την Παρασκευή, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος έγινε δεκτός στο Δημαρχείο της πόλης από την Δήμαρχο της Ανκόνα κυρία Βαλέρια Μαντσινέλι, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου της Ανκόνα, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ανκόνα, τον Πρεσβευτή του Φόρουμ των Πόλεων Αδριατικής και Ιονίου, τη Γενική Γραμματέα του Φόρουμ των Πόλεων Αδριατικής και Ιονίου και τον Γενικό Γραμματέα των Εμπορικών Επιμελητηρίων του Φόρουμ των Πόλεων Αδριατικής και Ιονίου.


Κατά τη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στη συνεργασία των δύο πόλεων, στη δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ τους και στα μέσα αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των δύο περιοχών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής και Ιονίου (EUSAIR Strategy). Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην βελτίωση της ποιότητας και της καινοτομίας στον τομέα του τουρισμού και στην προώθηση της έρευνας και της και της καινοτομίας στους τομείς της «Μπλε Ανάπτυξης» και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Κοινή επιθυμία και των δύο μερών να συνεχιστεί η συνεργασία των Φορέων των δύο πόλεων με απώτερο σκοπό τη δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών για τις περιοχές τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *