Συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Αστ/κών Υπ/λων Θεσπρωτίας με τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Ηπείρου

Share Button

Την Παρασκευή 28/04/2017 το Προεδρείο της Ένωσης μαζί με τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ κο. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόριο πραγματοποίησαν επίσκεψη -συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Υποστράτηγο κο. ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο.
Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Επιδώσαμε στον κ. Γενικό υπόμνημα με τα κατωτέρω θέματα:
1) Παρατηρείται το φαινόμενο παράτυποι μετανάστες να καταφθάνουν στο νομό μας με τα υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ χωρίς κανένα έλεγχο από τις όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις με αποτέλεσμα να κατασπαταλάται μεγάλη δύναμη για τον έλεγχο και τη σύλληψη αυτών. Οι λιγοστοί χώροι κράτησης της Διευθύνσεως δεν επαρκούν για την σωστή φύλαξή τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και τις συνθήκες υγιεινής τόσο των συναδέλφων μας όσο και των κρατουμένων.
2) Έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού και κυρίως θερμικών καμερών, αλεξίσφαιρων γιλέκων (το 80% των υπαρχόντων έχουν λήξει) και οπωσδήποτε επειγόντως έγκριση δαπάνης για την αγορά νέων κρανών για τη Διμοιρία Υποστήριξης της Δ.Α. Θεσπρωτίας αφού τα υπάρχοντα είναι 15ετίας, φθαρμένα, ραγισμένα και δυσκολεύουν αφάνταστα το έργο των συναδέλφων αστυνομικών.
3) Τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός του νομού μας λόγω του τουρισμού σχεδόν διπλασιάζεται. Η Διεύθυνση μας για την αντιμετώπιση του φαινομένου επανδρώνει τον Αστυνομικό Σταθμό Συβότων με προσωπικό. Φρονούμε ότι η επάνδρωση του Σταθμού θα μπορούσε να γίνει με αποσπάσεις επιθυμούντων από τη Γ.Ε.Π.Α.Δ. Ηπείρου.
4) Αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων υπηρεσιακών οχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας και έγκριση των ανάλογων δαπανών για τη συντήρηση των ήδη υπαρχόντων μέσων.
5) Άμεση αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και των κοινοτικών κονδυλίων που αφορούν τις μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές, ενισχύοντας τις πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού του Αρχηγείου μας, καθ’ υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων, προκειμένου να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό( κυρίως οχήματα) αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού του Σώματος.
6) Θα θέλαμε επίσης να σας θέσουμε το ζήτημα της διαχείρισης των εσόδων της Λέσχης, προς όφελος της καθημερινότητας των συναδέλφων (διοικητική μέριμνα προσωπικού, συντήρηση κτιρίου κλπ). Να αποδίδεται δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 20% από τα κέρδη της λέσχης στον εκάστοτε Αστυνομικό Διευθυντή για κάλυψη διοικητικής μέριμνας και μικροαναγκών των Υπηρεσιών.
7) Δυστυχώς έχουμε φθάσει στο τέλος του Απριλίου και πιστώσεις για την προμήθεια γραφικής και χαρτικής ύλης δεν έχουν ακόμη εγκριθεί. Σύμφωνα με τον Διαχειριστή της Δ/νσεως ως το τέλος Μαΐου μπορεί ακόμη να λειτουργήσει η Δ/νση με τις υπάρχουσες προμήθειες.. Η παρέμβασή σας κρίνεται πλέον απαραίτητη για να μην βρεθούμε στη δύσκολη θέση να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας.
Ο κος Γενικός τοποθετήθηκε επί των ανωτέρω ως εξής:
Δεσμεύτηκε ως προς το πρώτο ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς να ελέγχονται πριν καταφτάσουν στο Νομό μας κάνοντας έτσι δύσκολη τη μετάβαση των παράτυπων μεταναστών στο Νομό μας καθώς και αυτός κατανοεί το πρόβλημα.
Ως προς την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού μας ενημέρωσε ότι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες πλην όμως δεν είναι εύκολη με τις παρούσες συνθήκες η προμήθειά τους. Ωστόσο θα προσπαθήσει να ικανοποιηθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η προμήθεια νέων κρανών για τη Διμοιρία καθώς και μίας θερμικής κάμερας.
Όσον αφορά το αίτημα μας για τον Αστυνομικό Σταθμό Συβότων μας υποσχέθηκε ότι θα προβεί σε έκδοση Διαταγής προς όλη τη Γ.Ε.Π.Α.Δ. Ηπείρου.
Για το αίτημά μας που αφορά τα έσοδα από την Λέσχη μας είπε ότι δεν είναι δική του απόφαση και ότι θα προωθήσει το αίτημά μας στους αρμόδιους για αυτά τα θέματα υπηρεσιακούς παράγοντες.
Και ως προς το τελευταίο θέμα μας ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη Πανελλαδικός Διαγωνισμός και σύντομα θα ολοκληρωθεί.
Κλείνοντας την συνάντηση ο κ. Γενικός μας τόνισε ότι θεωρεί πολύ σημαντικό για την έγκαιρη και αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων του προσωπικού να υπάρχει μεταξύ μας συνεχή ενημέρωση και συνεργασία.
Εμείς με τη σειρά μας θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συναδέλφους μας ότι το Δ.Σ. θα παλέψει μέχρι να ικανοποιηθεί και το τελευταίο δίκαιο αίτημά τους.

<<ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΥΚΟΛΩΝ ΛΟΓΩΝ>>

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

NAKOΣ Βασίλειος ZΗΣΗΣ Δημήτριος

1 response on Συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Αστ/κών Υπ/λων Θεσπρωτίας με τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Ηπείρου

  1. Ως συνάδελφος πρώτα απ’όλα νιώθω την ανάγκη να στηρίξω Κάθε δίκαιο αγώνα του συνδικαλιστικού μας οργάνου προς κάθε κατεύθυνση! Θα ήθελα επιπρόσθετα να γίνονταν ηχηρή παρέμβαση του συνδικαλιστικού μας οργάνου προς τους ανώτερους αξιωματικούς για ουσιαστική, και όχι επιφανειακη ,αξιοκρατική αντιμετώπιση του προσωπικού με γνώμονα τις απαραμιλλες αρχές του Συντάγματος μας και των Κανονισμών που διέπουν το Σώμα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *