Συνάντηση του Σπύρου Ριζόπουλου με τον Δήμαρχο Φιλιατών Σπύρο Παππά

Share Button

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος συνέχισε τις συναντήσεις του με εκλεγμένους δημάρχους της Ηπείρου. Σειρά είχε ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης με βάση το μοντέλο της Περιφερειακότητας, αλλά και επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.
Από όλες τις πλευρές κατέστη σαφές ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία, που είναι ζητούμενη, μπορούν να προχωρήσει ο σχεδιασμός και να δοθούν λύσεις.
Μετά τις συναντήσεις ακολούθησαν δηλώσεις:

Σπύρος Παππάς

Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε σήμερα με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κ. Ριζόπουλο. Αναπτύξαμε πάρα πολλά θέματα. Τον ενημερώσαμε για την κατάσταση που βρίσκεται ο δήμος. Τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα. Τα θέματα τα οποία σχεδιάζουμε για το μέλλον. Ακούσαμε και τις απόψεις του κ. Ριζόπουλου σε πολλά πράγματα συμφωνήσαμε σε άλλα διαφωνήσαμε. Πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις και στο μέλλον.

Σπύρος Ριζόπουλος

«Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας. Είναι τιμή για μένα που δεχθήκατε την πρόσκλησή μου. Ελπίζω και οι υπόλοιποι υποψήφιοι να σας επισκεφθούν γιατί όπως είπατε και εσείς, «ωραία είναι τα σχέδια αλλά καλό είναι να ακούμε τι γίνεται και στο έδαφος».

Και ακριβώς επειδή με ενδιαφέρει πάρα πολύ να ακούω τι γίνεται στο έδαφος, νομίζω ότι τα οράματα υλοποιούνται όταν δουλεύουμε συλλογικά. Μπορεί βέβαια η λογική του πόσο σημαντική είναι η επιτροπή παρακολούθησης να είναι μια τεχνοκρατική άποψη, αλλά όπως καταλαβαίνεται το σημαντικό στοιχείο που απαιτείται είναι να μάθουμε να συνεργαζόμαστε όλοι μαζί και ο ένας να ξέρει τι έχει ο άλλος. Για να μπορεί να βάζει προτεραιότητες και να βοηθάει και την Περιφέρεια.

Άκουσα με πολύ ενδιαφέρον το άγχος για το λιμάνι της Σαγιάδας. Το θέμα της ανάπτυξης του ορεινού πλούτου -που ουσιαστικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τους ορεινούς όγκους του νομού Ιωαννίνων- ο οποίος πρέπει να αναπτυχθεί. Άκουσα το άγχος σας για το πως τα χωριά κλείνουν λόγω του δημογραφικού που είναι εντονότερο εδώ από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Να γνωρίζετε ότι βασικό μου μέλημα, όπως και στην περίπτωση της Κόνιτσας, δεν είναι μόνο το πως θα γίνει η σύνδεση της αρτηρίας με την Εγνατία για να υπάρξει έξοδος από την απομόνωση, είναι ουσιαστικά το εάν μπορέσουμε να δούμε και ένα έργο πνοής: Να «απελευθερώσουμε» τους Φιλιάτες και από την πλευρά την πίσω, προς Καλπάκι.

Πιστεύω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε. Ότι όλοι οι δήμοι μας είναι όμορφες μικρογραφίες. Και πιστεύω ότι σε ένα συνολικό σχέδιο στο οποίο θα δουλέψουμε όλοι μαζί μπορούμε να επενδύσουμε αφήνοντας να αναπτυχθούν τα κάλλη της κάθε περιοχής. Με λίγα πράγματα, έξυπνα. Συνδέοντας διαφορετικά τις τελείες… μπορούμε να είμαστε όλοι κερδισμένοι και πάνω απ’ όλα οι πολίτες.

Έχετε τη δέσμευσή μου απ’ όποια θέση κι αν βρεθούμε ότι θα είμαστε σε απόλυτη ευθεία γραμμή σε επίπεδο συνεργασίας γιατί ακόμη και η διαφωνία μας είναι ένα πλαίσιο παραγωγικότητας. Δεν έχω καμία διάθεση εγωιστικής αντιμετώπισης στο μοντέλο της διακυβέρνησης.

Ευχαριστώ και για τη μελέτη που μου δώσατε για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του δήμου Φιλιατών. Θα είναι πάρα πολύ χρήσιμη.»

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται η Αλέκα Κοτσώνη, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *