Σ. Μήτσης -ΔΕΥΑΗ: Ένα μεγάλο έργο για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών

Share Button

Προσφάτως, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας ανακοίνωσε ότι εντάχθηκε στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» το έργο «Ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 310.000,00€. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ.Σωτήριος Μήτσης, μίλησε με αφορμή την ένταξη αυτού του σημαντικού έργου.

-Πείτε μας λίγα λόγια για το συγκεκριμένο έργο

«Το έργο αφορά στην ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών ύδρευσης της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας. Ειδικότερα, η πράξη περιλαμβάνει το σύνολο του απαιτούμενου εξοπλισμού, λογισμικών και εξειδικευμένων υπηρεσιών, μέσω των οποίων θα αναπτυχθεί μια ευρύτερη ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα αποτελέσει το μέσο λήψης των δεδομένων κατανάλωσης ή όποιου άλλου συμβατού σήματος, καθώς και το μέσο επικοινωνίας με τους δημότες-καταναλωτές για θέματα που αφορούν στους λογαριασμούς ύδρευσης και όχι μόνο».

«Το σύστημα απαρτίζεται από: Χίλιους (1.000) μετρητές κατανάλωσης ύδατος με ενσωματωμένο επικοινωνιακό εξοπλισμό. Ευρύτερη πλατφόρμα επικοινωνίας σταθερού δικτύου με τον απαιτούμενο αριθμό αναμεταδοτών και συγκεντρωτών που θα διασφαλίζουν την επικοινωνιακή αρτιότητα μεταξύ της ψηφιακής πλατφόρμας και των μετρητικών οργάνων. Λογισμικά εποπτικού ελέγχου, επεξεργασίας και διεπαφής μεταξύ της ψηφιακής πλατφόρμας και των δημοτών-καταναλωτών. Οι μετρητές θα τοποθετηθούν εντός φρεατίων ή σε συλλέκτες, στις υφιστάμενες υδατοπαροχές της επιλεγμένης ζώνης υδροδότησης».

«Τα τελευταία χρόνια η ΔΕΥΑΗ καταγράφει με συνέπεια μια ιδιαίτερα αξιόλογη πορεία προς τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και βέβαια στην ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων. Η βέλτιστη λειτουργία των υποδομών του δικτύου μας, με την ενσωμάτωση εξειδικευμένων συστημάτων, αποτελεί για εμάς απόλυτη προτεραιότητα που θα εξασφαλίσει αειφορία και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας».

ΠΗΓΗ: www.aftodioikisi.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *