Τα είπαν ο πρόεδρος του ΟΛΗΓ Ανδρέας Νταής με τον Βασίλη Γιόγιακα

Share Button

Την Πέμπτη 25/07/2019, στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Λ.ΗΓ. κ. Ανδρέα Νταή με τον Βουλευτή ΝΔ Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Γιόγιακα.
Ο κ. Νταής ευχήθηκε αρχικά στον κ. Γιόγιακα μια καλή και δημιουργική θητεία. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον Λιμένα Ηγουμενίτσας. Ο κ. Νταής ενημέρωσε τον κ. Γιόγιακα για όλα τρέχοντα ζητήματα, καθώς και την πορεία έργων τα οποία έχουν δρομολογηθεί ή και υλοποιούνται, όπως ο Τερματικός Σταθμός 3, ο εργολάβος του έργου έχει ήδη εγκατασταθεί. Oι εργασίες αφορούν την ολοκλήρωση του Τερματικός Σταθμός 3 που χρηματοδοτείται από το έργο DOCK –BI του προγράμματος Interreg V/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020.
Ακολούθησε εκτενής ενημέρωση σε ότι αφορά τη Γ΄ Φάση του Λιμένα που προχωρά με γοργούς ρυθμούς, τις εργασίες ανάπλασης της Παραλιακής Ζώνης και τις ενέργειες για την αδειοδότηση της Μαρίνας Ηγουμενίτσας.
Σχετικά με την Μαρίνα Ηγουμενίτσας έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι Τεχνικές υποστηρικτικές μελέτες και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, και κατατέθηκε ο φάκελος στο Υπουργείο Τουρισμού. Για το τουριστικό καταφύγιο Συβότων, ήδη έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ (Α.Α.Π. 204/12-09-2017) η απόφαση μετατροπής του αλιευτικού καταφυγίου Συβότων σε τουριστικό. Η δυναμικότητα του τουριστικού πλέον καταφυγίου Συβότων θα ανέρχεται σε 126 σκάφη αναψυχής, ενώ περίπου 20 θέσεις θα διατεθούν στους επαγγελματίες αλιείς. Όσον αφορά το καταφύγιο αλιευτικών σκαφών Πλαταριάς και Σαγιάδας εκκρεμεί η έγκριση τροποποίησης τους σε τουριστικά καταφύγια.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ηγουμενίτσας, ο κ. Νταής ενημέρωσε αναλυτικά για τα ζητήματα – εκκρεμότητες που αφορούν στο θέμα.
Σχετικά με το Επιχειρηματικό Πάρκο Ηγουμενίτσας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το έργο, καθώς και τα επόμενα βήματα. Τελευταία εξέλιξη η κατάθεση του φακέλου για την έκδοση της ΚΥΑ για την αδειοδότηση. Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα επίσπευσης των προβλεπόμενων διαδικασιών. Πρόκειται για ένα έργο στρατηγικής σημασίας που θα εξυπηρετήσει τις εμπορευματικές ροές από και προς τις περιοχές της Αδριατικής που ο λιμένας συνδέει, άλλα και θα ενισχύσει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα του εκάστοτε Θαλασσίου Διαδρόμου που είτε ξεκινά ή διέρχεται από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, είναι ένα Ευρωπαϊκό Λιμάνι με στρατηγική θέση στις Βαλκανικές χώρες και την Μακροπεριφέρεια της Αδριατικής, αποτελεί κόμβο του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΤΕΝ-Τ) μέσω του Διαδρόμου Ανατολικής Μεσογείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *