«Τα μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού το μέλλον της παράδοσης» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Share Button

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2019, που διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) και είναι φέτος αφιερωμένη στη θεματική «Τα μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού. Το μέλλον της παράδοσης», προγραμματίζει την εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Παιχνίδια μέσα στον χρόνο»στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Η δράση, που απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείων και των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού, θα υλοποιηθεί, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των σχολείων, κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως και 29 Μαΐου 2019, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες, κατόπιν συνεννόησης με τις σχολικές ομάδες.

Βασικός στόχος είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το παιχνίδι στην αρχαία Ελλάδα, να μάθουν την προέλευση των αρχαίων παιχνιδιών, να συνειδητοποιήσουν την έννοια της διαχρονικότητας αλλά κυρίως να παίξουν χρησιμοποιώντας αντίγραφα και ελεύθερες ανακατασκευές πήλινων παιχνιδιών και ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια στον αύλειο χώρο του μουσείου.

Για το ευρύ κοινό που επιθυμεί να επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης θα είναι ελεύθερη από τις 8.00 έως και τις 20.00.

Υπεύθυνη δράσης: Λάζου Θεοδώρα, ιστορικός-αρχαιολόγος ΕΦΑ Θεσπρωτίας.

 

O Προϊστάμενος της Εφορείας

 

Ιωάννης Χουλιαράς

Aρχαιολόγος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *