Τα πρώτα διόδια στην Ιόνια Οδό

Share Button

Η σταδιακή παράδοση τμημάτων των αυτοκινητοδρόμων προέβλεπε διόδια, σύμφωνα με τις συμβάσεις.

AdTech AdΚατά συνέπεια και στην Ιόνια Οδό όπου έχουν παραδοθεί μεγάλα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου (154 χλμ. από τα 196 συνολικά) πρόκειται να λειτουργήσουν διόδια, τα πρώτα από τα 4 μετωπικά (θα υπάρχουν και πλευρικά για είσοδο και έξοδο στον αυτοκινητόδρομο) από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 24 προς Τρίτη 25 Απριλίου.

Τα διόδια είναι στο Αγγελόκαστρο και αφορούν στο τμήμα «Παράκαμψη Αγρινίου – Α/K Αμφιλοχίας». Για τα ΙΧ η χρέωση θα είναι 3,50 ευρώ. Παράλληλα, θα λειτουργήσουν και πλευρικά διόδια στον Κουβαρά. Με αυτόν τον τρόπο, όσοι οδηγοί ΙΧ θα εισέρχονται από την Αμφιλοχία στην Ιόνια Οδό με προορισμό τα Ιωάννινα, θα πληρώνουν 1,60 ευρώ. Το ίδιο ποσό θα πληρώνουν και όταν εξέρχονται.

Σταδιακά, με την ολοκλήρωση και των υπόλοιπων 42 περίπου χιλιομέτρων της διαδρομής από το Αντίρριο (γέφυρα) μέχρι και τα Ιωάννινα, κάτι που προβλέπεται να έχει γίνει μέχρι τα τέλη Ιουνίου όταν και θα παραδοθούν στην κυκλοφορία, θα λειτουργήσουν ακόμη 3 μετωπικά διόδια (συνολικά 4). Έτσι, ο χρήστης της Ιόνιας Οδού, για ένα ΙΧ, θα πληρώνει στη διαδρομή Αντίρριο – Ιωάννινα 12,90 ευρώ και άλλο τόσα στην επιστροφή. Αυτά για να υπολογίζουν όλοι το ταξίδι τους και τα έξοδα που θα κάνουν. Ωστόσο, θα πρέπει να συνυπολογίσουν πρώτον το θέμα της ασφάλειας που θα έχουν οδηγώντας σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο και δεύτερον την κατά πολύ συντόμευση της διαδρομής, χρονικά, κατά μία ώρα, με ό,τι συνεπάγεται σε καύσιμα και κούραση.

Όσον αφορά στο τμήμα «Παράκαμψη Αγρινίου – Α/K Αμφιλοχίας», είναι μήκους 60 περίπου χιλιομέτρων, με 2 λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΕΑ σε όλο του το μήκος. Διαθέτει: 6 Ανισόπεδους Κόμβους, 4 Γέφυρες, 55 Άνω & Κάτω διαβάσεις και 2 χώρους προσωρινής στάθμευσης.

Πλέον, η διαδρομή Κεφαλόβρυσο – Αμφιλοχία διανύεται σε 30 λεπτά.

Στη διάθεση των οδηγών υπάρχουν 24ωρα περίπολα οδικής ασφάλειας, 4ψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης 1075, Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών 2641 306 306 και Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περίπτωση ακινητοποίησης.

Καταλήγοντας, οι τιμές διοδίων τελών, ανά σταθμό και κατηγορία οχήματος, είναι οι ακόλουθες:

Ο χρήστης που πληρώνει διόδια σε μετωπικό σταθμό δεν πληρώνει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης και αντιστρόφως.

 

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *