Το τμήμα νεότητας της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας στη Μονή Μολυβδοσκεπάστου

Share Button

Νέοι από την ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας, συνοδευόμενοι από τον εφημέριο π. Ηλία Μάκο  (πρεσβύτερο-θεολόγο), βρέθηκαν, το απόγευμα της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου, για προσκυνηματικούς λόγους στην ιστορική Μονή της Παναγίας της Μολυβδοσκεπάστου.

Η ενορία στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της   επιδιώκει οι νέοι, επισκεπτόμενοι μοναστηριακούς χώρους, να φουσκώσουν πνευματικά την καρδιά τους, να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να κάνουν ένα δυναμικό πέταγμα –πέρασμα στην απέναντι όχθη, στην όχθη του Θεού.

Ο ιερομόναχος Αρσένιος, που υποδέχθηκε τους νέους με εξαιρετική διάθεση, τους προέτρεψε να πορεύονται ως σοφοί και όχι ως άσοφοι, ξεπερνώντας το αξεπέραστο. Και αυτό θα γίνει, όπως ανέφερε, όταν επιλέξουμε να μη μηδενίσουμε τη σοφία του Θεού μπροστά στη δική μας ανύπαρκτη και αυτοκαταργούμενη σοφία. Οι νέοι προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας της Μολυβδοσκεπάστης,  και ένιωσαν την ανάγκη τα δύο υψωμένα χέρια τους να γίνουν δυνατά φτερά, που θα τους σηκώσουν ψηλά. Πάνω από τα φόβητρα και τις πλεκτάνες του κόσμου.

Τα αισθήματά τους, μέσα σ΄ αυτό τον ιερό τόπο,  υπάρχει αδυναμία να περιγραφούν, γιατί είναι υψηλά και υπερβαίνουν την κατανόηση.

Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης Θεσπρωτίας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *