Χάρης Μπίκας για την κίνηση fair play: «Αν ήταν ματς με βαθμολογικό ενδιαφέρον θα ξανά σκεφτόμουν το fair play»

Share Button

Έκανε το fair play της χρονιάς! Ο αρχηγός του Θεσπρωτού, Χάρης Μπίκας μίλησε στο SDNA, για την απόφαση του να παραδεχτεί ότι σκόραρε με το χέρι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά θα το σκεφτόταν αν το παιχνίδι είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον!

Θεσπρωτός στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα του την Κυριακή (21/5), υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό Βόλου από τον οποίο και ηττήθηκε με 2-1, παιχνίδι στο οποίο ο Χάρης Μπίκας σκόραρε (ισοφάρισε σε 2-2) αλλά στην συνέχεια παραδέχτηκε ότι το γκολ του επιτεύχθηκε με το χέρι.

Πως σου ήρθε να βάλεις το γκολ με το χέρι. Είδες ότι δεν προλαβαίνεις την μπάλα με το κεφάλι;

«Ναι πήγα να βάλω το γκολ με το κεφάλι, αλλά επειδή δεν πρόλαβα την μπάλα, χρησιμοποίησα το χέρι μου. Έβαλα την μπάλα στα δίχτυα το γκολ μέτρησε κανονικά στην αρχή. Στην συνέχεια και έπειτα από συζητήσεις που είχα με τον διαιτητή, και τον αρχηγό του Ολυμπιακού Βόλου, μου είπε ο τελευταίος να παραδεχτώ ότι χρησιμοποίησα το χέρι, κάτι το οποίο και είπα στον διαιτητή, με συνέπεια να μην μετρήσει το γκολ».

Τι σου είπαν οι συμπαίκτες, οι αντίπαλοι και ο διαιτητής;

«Πρώτα απ΄ όλα με ευχαρίστησε ο διαιτητής που παραδέχτηκα, ότι το γκολ ήταν αντικανονικό. Στην συνέχεια τόσο οι συμπαίκτες μου, όσο και οι αντίπαλοι μου είπαν ότι έκανα το σωστό, και μου έδωσαν συγχαρητήρια για την πράξη μου».

Εάν το παιχνίδι είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον θα το παραδεχόσουν;

«Σίγουρα θα το ξανασκεφτόμουν για να είμαι ειλικρινής, αλλά και πάλι πιστεύω πως θα το παραδεχόμουν, καθώς θα ήθελα να έχω την συνείδηση μου καθαρή προς όλους».

Στην αρχή, βάζεις το γκολ με το χέρι και πανηγυρίζεις έξαλλα, αλλά ήρθε ο αρχηγός της αντίπαλης ομάδας για να σου πει πως έκανες χέρι. Πως αντέδρασες;

«Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συνειδητοποίησα, ότι ήταν λάθος η πράξη μου και πως ήταν σωστό να παραδεχτώ ότι το γκολ ήταν αντικανονικό».

Παίκτες με μεγάλη καριέρα όπως ο Αλέξης Αλεξανδρής είχε πει, ότι εάν θέλεις να είσαι πρωταθλητής, ξεχνάς fair play και μαλακίες. Συμφωνείς με αυτό;

«Όχι δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις ότι είναι δυνατόν μέσα στο γήπεδο, και πάντα στα πλαίσια του παιχνιδιού και να μην προσπαθείς να ξεγελάσεις τον διαιτητή»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *